Pelit.fi - Näin se toimii

”Miksi Pelit.fi on niin harmaa? Se on tylsä.” Värit ovat makuasia, meidän mielestämme Pelit.fi on tyylikäs. Tämä ja monta muuta asiaa selviää, kun luet uuden Pelit.fi:n usein kysytyt kysymykset.

Rekisteröinti

Mikä on VIP-alue?

VIP-alue on Pelit-lehden tilaajien alue. Tarjoamme tilaajille ekstraa, eli keskustelut, tiedostot, arvostelu-, juttu- ja vinkkitietokannat sekä mahdollisuuden jättää osto-, myynti- ja vaihtoilmoituksia. Pelit.fi on julkinen foorumi, johon kirjoitettuja viestejä voidaan julkaista lehdessä.

Olen rekisteröitynyt Pelit.fi:hin, mutta nyt en pääse sisään. Miksi en?

Kaikki joutuvat rekisteröitymään uudestaan uuteen Pelit.fi:hin. Eli jos olet käynyt viimeksi siniraitaisen Pelit.fi:n aikana, sinun täytyy rekisteröityä uudestaan.

Miten rekisteröidyn tilaajana?

Ota esille Pelit-lehti, tarvitset takakannen osoitelipukkeen 9-numeroisen asiakasnumeron. Klikkaa Pelit.fi:stä vasemman reunan Rekisteröidy-linkkiä. Seuraa ohjeita tarkasti, ja kirjoita salasanasi muistiin. Valitse helposti muistettavat tunnus ja salasana. Huom! Jos lehden saaja on eri kuin maksaja, rekisteröityessä käytetään lehden saajan tietoja.

Käytä sellaista sähköpostiosoitetta, jonka muistat silloin, kun unohdat salasanasi. Salasanasi lähetetään automaattisesti ilmoittamaasi sähköpostiin.

Miksi rekisteröityisin ei-tilaajana?

Ei-tilaajille rekisteröinti sallii pääsyn keskustelualueen Palaute-osaan. Ei-tilaaja pääsee lukemaan palauteviestejä ja uutiskeskusteluita, mutta ei osallistumaan niihin. Ei-tilaaja pääsee myös selaamaan laajaa tiedosto-aluetta, mutta ei voi imuroida tiedostoja. Lisäksi ei-tilaaja pääsee katsomaan uutta videoaluetta.

Jos tilaan lehden tänään, milloin pääsen VIP-alueelle?

VIP- eli tilaajien alueille päästäksesi tarvitset lehden osoitelipukkeesta 9-numeroisen asiakasnumeron (tai TTL:n jäsennumeron) ja voimassa olevan, maksetun tilauksen. Sinun täytyy odottaa, kunnes saat ensimmäisen lehtesi.

Kun yritän rekisteröityä, saan ilmoituksen, että "asiakasnumero on jo käytössä" eikä rekisteröitymistäni hyväksytä. Mitä teen?

Joku muu on rekisteröitynyt numerollasi (kaverisi, divarista ostettu vanha lehti tms). Lähetä ASIAKASNUMEROSI ja nimesi osoitteeseen online@pelit.fi, poistamme tunnukset ja voit rekisteröityä uudelleen.

Kun yritän rekisteröityä, saan ilmoituksen "valitsemasi tunnus on jo käytössä" eikä rekisteröitymistäni hyväksytä. Mitä teen?

Valitse toinen tunnus. Jos haluat käyttää tunnusta, joka on aiemmin ollut käytössäsi, ota yhteyttä online@pelit.fi

Miten pääsen lukemaan ilmaista digilehteä?

Klikkaa etusivulla olevaa sinistä banneria ja kirjaudu digilehteen tilaajanimelläsi. Huomio! Sinun täytyy olla jo rekisteröitynyt Pelit.fi:hin ja kirjautunut sisään!

Omat tiedot

Haluan muuttaa omia tietojani. Miten se onnistuu?

Kirjauduttuasi sisään klikkaa kohtaa Käyttäjätiedot.

Unohdin salasanani, mitä teen?

Kun rekisteröidyt, kirjoita myös sähköpostiosoitteesi. Unohtunut salasanasi postitetaan sähköpostiosoitteesi, kun klikkaat vasemmalta Salasana? ja seuraat ohjeita.

Jos olet unohtanut salasanasi JA sähköpostiosoitteesi on muuttunut, eikä automaattivastaus toimi, lähetä sähköposti osoitteeseen online@pelit.fi. Laita viestiin asiakasnumero (lehden takakannesta) sekä nimesi. Vastaamme parin työpäivän sisällä, emme viikonloppuisin.

Miten teen osoitteenmuutoksen?

Valitse sivun vasemman reunan palkista Ota yhteyttä ja seuraa ohjeita.

Yleiset

Missä ovat pelivinkit?

Vip-alueella Jutut-osion alla.

Miksi en voi jättää ilmoitusta Pelitorille?

Vain Pelit-lehden tilaajat voivat jättää ilmoituksia, kaikki voivat sen sijaan niitä lukea. Pelitori on tarkoitettu yksityishenkilöiden ilmoituksille. Kopioitujen pelien myyminen on ehdottomasti kiellettyä, asiattomat ilmoitukset poistetaan välittömästi ja kirjoittajan käyttöoikeus poistetaan

Miksi Pelit.fi:ssä ei ole chattia?

Pelit.fi:hin ei tule chattia. Muu keskustelu -alueella voit keskustella kaikesta haluamastasi.

Miksi en saa vastausta palautteeseeni?

Etusivun Anna palautetta -lomakkeella voit lähettää kommentteja ja ilmoittaa esimerkiksi bugeista. Toimitus lukee jokaisen palautteen, ja tekee korjaukset tarpeen mukaan. Jokaiseen kommenttiin ei siis vastata.

Jos haluat vastauksen kysymykseesi, kirjoita viestiin oma sähköpostiosoitteesi, jotta voimme tarvittaessa ottaa yhteyttä.

Älä lähetä osoitteenmuutoksia, salasanapyyntöjä tai muita vastausta vaativia asioita Anna palautetta -lomakkeella.

Kaverilleni tuli jo lehti, missä minun lehteni viipyy?

Oma postikonttorisi (posteljooni) jakaa lehdet. Kaikki lehdet lähtevät painosta postiin samaan aikaan, mutta eri puolilla Suomea posti jakaa lehtiä eri päivinä. Ota siis yhteys ensisijaisesti omaan postikonttoriisi.

Jos lehti ei saavu ollenkaan, ota yhteys asiakaspalveluun asiakaspalvelu@sanomamagazines.fi tai http://asiakaspalvelu.sanomamagazines.fi/ HUOMAA, että toimitus ei voi auttaa asiassa!

Keskustelu

Haluan lukea keskusteluketjusta kaikki viestit kerralla!

Käyttäjätiedoista löytyy kohta Näytä viestejä. Siitä voit nostaa kerralla näkyvien viestien määrää aina tuhanteen viestiin per sivu.

Voinko upottaa viesteihini HTML-koodeja tai muita tageja?

HTML:n käyttö on estetty viesteissä, mutta kirjoituksia voi elävöittää muutamilla tageilla. Niitä ovat:

[QUOTE] Esittää tagien väliin jäävän tekstin lainauksena. Käyttö: [QUOTE=Tauno Tilaaja]Osaan tehdä omia lainauksia.[/QUOTE]

[K] Kursivoi tagien väliin jäävän tekstin. Käyttö: Pidätkö minua [K]hauskana[/K]?! Olenko sinulle joku [K]pelle[/K]?!

[URL] Lisää linkin tagien jäävään tekstiin. URL-tagi ei ole välttämätön, sillä viestien sekaan kirjoitetut verkko-osoitteet muutetaan automaattisesti klikattaviksi linkeiksi. Käyttö: Maailman paras verkkosivu löytyy [URL=http://www.pelit.fi]täältä[/URL]

[IMG] Lisää viestin yhteyteen kuvan. Toimii ainoastaan Kilpailut-alueella. Käyttö: [IMG]http://www.pelit.fi/pelikuva.jpg[/IMG]

[NOPARSE] Esittää tagien väliin jäävät tagit käsittelemättöminä. Käyttö: [NOPARSE][QUOTE]Näin käytetään [QUOTE]-tagia[/QUOTE][/NOPARSE]

Miksi en voi enää muokata viestiäni?

Muokkaus on mahdollista vain 15 minuuttia viestin lähettämisen jälkeen. Siinä ajassa ehtii korjata kirjoitusvirheet, mutta ei muuttaa raukkamaisesti mielipidettään, jos keskustelu ei etene kuten haluaa.

Mitä tarkoittaa: muokkaa, lainaa, pikavastaa, monilainaa?

Muokkaa-napilla muokataan omaa viestiä. Huomaa, että tämä on mahdollista vain 15 minuuttia viestin lähettämisen jälkeen. Lainaa-napilla lainaat valitsemasi viestin osaksi vastaustasi. Monilainaa tekee saman asian laajemmin, eli lainaa viestisi pohjaksi kaikki ne viestit, joiden kohdalle olet klikannut ruksin. Pikavastaa siirtää sinut pikavastauslaatikkoon, mikä on nopein tapa kirjoittaa uusi viesti ketjuun.

Mitä tarkoittaa pieni prötö keskustelun otsikon jälkeen? Entäpä pikkiriikkinen nuoli?

Pieni prötö eli nuppineula on merkki siitä, että ketju on ylläpidon mielestä tärkeä. Tärkeät ketjut pysyvät ketjulistauksissa aina ylimpänä. Pikkiriikkisen nuolen klikkaaminen vie sinut ketjun tuoreimpaan lukemattomaan viestiin.

Miten käyttäjäprofiili toimii?

Voit kirjoittaa käyttäjäprofiiliin lyhyen esittelyn itsestäsi tai koneestasi täyttämällä Käyttäjätiedoista löytyvän Esittely-kentän. Kun muut käyttäjät klikkaavat keskustelualueella nimeäsi, he näkevät profiilikirjoituksesi.

Miksi keskusteluihin jättämäni viesti häviää?

Jos viesti on turha, tyhmä tai ruokoton, toimitus poistaa sen. Ei kannata lainata pitkää viestiä ja lisätä perään "Hmm" tai "Kannatan", koska viesti on silloin täysin turha.

Jos taas olet pyytänyt pelivinkkiä Palaute Pelit-lehdestä -alueella, olet kirjoittanut väärään paikkaan.

Ennen kuin aloitat uutta ketjua, tarkista haulla, onko asiasta jo ketju olemassa. Miljoonas ketju "Pyöriix Oblivion tällä koneella?" ärsyttää 99 prosenttia käyttäjistä.

Miksi viestini poistettiin keskustelualueelta?

Mahdollisuuksia on kaksi:

1. Viestisi on väärällä alueella. Viestialueita on useita, joten valitse huolellisesti alue, jolle viestisi jätät. Esimerkiksi Palaute lehdestä -alueelle jätetyt vinkkiapupyynnöt poistetaan. Oikea alue olisi Vinkit ja koodit.

2. Viestisi oli asiaton, eli siinä oli kirosanoja tai se oli muuten loukkaava. Jos et kehtaa kirjoittamaasi viestiä lukea ääneen kymmenen vieraan ihmisen edessä, sitä ei kannata kirjoittaa Pelit.fi:n sivuillekaan.

Miksi jotkut ketjut on lukittu?

Jos viesti on väärällä alueella tai menee turhan jauhamiseksi, toimitus lukitsee ketjun. Silloin sitä voi vielä lukea, mutta ei jatkaa.

Miksi sain bannit?

Jos kirjoittamissasi viesteissä ei ole mitään rikollista, hyvän tavan vastaista tai muuta törkeää, eikä kukaan kaverisi ole päässyt kirjoittamaan tunnuksillasi, ota yhteyttä online@pelit.fi.

Zvxfv wbgxhg xvewbvggning xvewnvafbgxhn? Miksi jotkut kirjoittavat kirjainsotkua?

Kyseessä on rot13-menetelmällä suojattu teksti, jonka tarkoitus on mahdollistaa juonikeskustelu paljastamatta asioita niistä vielä tietämättömille. Tekstin selvittämiseen ja sotkemiseen voi käyttää kääntäjiä, joista helpoiten saatavilla oleva löytyy osoitteesta http://www.rot13.com.