Pinball Dreams 2 – Ikuisesti lisää flipperiä

"Kaikki irti Digital Illusionsin sopimuksesta" taitaa olla 21st Centuryn motto, koskapa he suoltavat flippereitä markkinoille semmoista vauhtia, ettei perässä meinaa pysyä. Kaikkien kokoelmien jälkeen on nyt vuorossa neljä lisäkenttää PC:n Pinball Dreamsille. Eivätkä ne huonoja kenttiä olekaan.

Alkuperäisen Dreamsin ei-niin-hyvän PC-käännöksen jälkeen DI ei antanut enää kenenkään räpeltää ohjelmiaan, vaan teki lisäkentät itse. Ja jälki on sen mukaista: pallo liikkuu painavan näköisesti välillä kiihtyen ja välillä hidastuen ihan niin kuin oikeassakin flipperissä. Kentissä riittää mielenkiintoa, eikä kyllästyminen pääse iskemään.

Uusia kenttiä on siis neljä: Neptune, merenneitojen maailma, Safari on Afrikkaa, Revenge of the Robot Warriors teknoa ja Stallturnissa pääosassa ovat kaksitasoiset lentokoneet. Jokaisessa kentässä on vain kaksi melaa.

Ainoa urputtamisen aihe on värit. Neptunen siniset ja Safarin keltaharmaat sävyt ovat liian lähellä toisiaan ja aiheuttavat hämminkiä melojen hukkuessa taustaan. Robot Warriors on sitten taas niin räikeä, että silmiin sattuu, mutta yllättäen Stallturn on sopiva.

Vaikka flipperifani olenkin, nyt alkaa jo riittää. En jaksa enää. Päästäisi 21st Century jo ruotsalaispojat otteestaan tai pitäisi edes tauon.

82