Pirates Gold – Kultaa, kunniaa ja kauniita naisia

Pirates! on ehdottomasti yksi pelihistorian virstanpylväistä, joka erottui aikanaan massasta sekoittamalla onnistuneesti erilaisia pelityyppejä.

Aiheena on merirosvojen elämä 1600-luvun Karibianmerellä. Pelaaja aloittaa uransa joko vihreänä piraatinalkuna tai seuraa kuuluisien historiallisten ryöväreiden jalanjälkiä. Uudella tulokkaalla ei alussa ole kuin pahainen purtilo ja pieni miehistö. Onnistuneiden ryöstöretkien myötä maine kasvaa ja vähitellen laivaston kasvaessa pääsee yhä suurempien saaliiden kimppuun, kunnes lopulta voi jäädä eläkkeelle mahdollisimman rikkaana ja vaikutusvaltaisena aatelisena.

Meritaistelut ja kaupunkien valtaamiset ovat tärkeimmät keinot maineen ja mammonan hankkimisessa, mutta ei peli onneksi pelkkää sotimista ole. Sivujuonena piraattimme on löydettävä kadonnut perheensä ja jossain vaiheessa olisi vaimokin hankittava. Pelissä on myös paljon juonittelua silmäätekevien kanssa, kaupankäyntiä ja kadonneiden aarteiden etsimistä.

Pirates Gold on orjallisen uskollinen edeltäjälleen. Peli on lähes sama, ainoastaan ulkokuori on täysin uusi. Grafiikka pelissä on mahdottoman kaunista, kuvat ovat kuin vanhoista maalauksista. Musiikit ja äänetkin sopivat tunnelmaan harvinaisen hyvin. Hintana on se, että peli vie yli kymmenen kertaa enemmän tilaa kuin edeltäjänsä ilman mitään todellisia uudistuksia itse peliin.

Monipuolisuudesta huolimatta yksittäiset toimintaosat ovat liian yksinkertaista. Meritaistelut purjelaivoilla, miekkailu ja pelin muut toimintaosat olisivat erinomaisia, jos niihin olisi saatu enemmän vaihtelua. Nyt ne ovat tylsähköjä keskeytyksiä muuten mielenkiintoisessa pelissä. Sääli, tekijöillä olisi ollut valmiina ainekset tehdä pienellä yrittämisellä kiinnostavasta aiheesta todellinen klassikkopeli. Toisaalta, jos en olisi vuosia sitten peliä puhkihinkannut niin innostuisin nyt aivan eri tavalla.

Pirates Gold on ehdottomasti tutustumisen arvoinen jos peli ei ennestään ole tuttu.

91