Piyotama (PS3)

Uusien ja kiinnostavien Tetriksen sukulaisten keksiminen on nykyään vaikea operaatio. Tästä huolimatta Sonyn Japanin-osasto on onnistunut tehtävässä mainiosti: Piyotama on omaperäinen ja mikä tärkeintä, toimiva Puyo Puyo -muunnelma.

Piyo-emolinnun pyöreät munat tippuvat tasaisesti kiristyvään tahtiin suorakaiteen muotoiseen pesäpönttöön. Vähintään neljän samanvärisen munan mittainen rivi kuoriutuu ja piyo-linnut lehahtavat pesästä taustalle telmimään.

Lupsakan teeman ohella pallojen käsittelytapa on merkittävästi erilainen kuin Puyo Puyon pyörittely. Piyotaman munia siirretään vaakasuorissa riveissä. Kun jonkun rivin kohdalla käännetään oikealle tai vasemmalle, kolme munaa pullahtaa rivistä pesän ulkopuolelle. Munakolmikon järjestystä saa kierrättää vapaasti. Munat syötetään takaisin pesään millä tahansa korkeudella. Samalla rivin muut munat liikkuvat sivuun ja toisesta päästä ulos.

Silmissä vilisevien munien siivittämä addiktio iski jo muutamassa minuutissa, joten omalaatuisen Piyotaman imu on palikkapelien vaatimalla tasolla. Piyo-munien hoivaaminen kuuluu ehdottomasti toimintapainotteisten palikkapulmailujen kärkikaartiin.

87