Play-X 3 in 1 Multi Tap (PS2)Tappi pohjassa

Kiinassa valmistettu Play-X 3 in 1 Multi Tap yhdistää nimensä mukaisesti kolme PS2-lisälaitetta samaan härveliin. Näppärä laite on PS2:n pystytuki, johon on yhdistetty neljän pelaajan multitap ja kaukosäätimen infrapunasensori. Paketissa on myös perustason DVD-toimintoja tukeva pieni kaukosäädin.

Jämäkästi seisova yhdistelmä on mainio keksintö. Se vie vähemmän tilaa ja näyttää siistimmältä kuin kokonaisuus, johon on lätkäisty Sonyn sininen jalusta ja ruma laatikko-multitap. Sonyn palikkaa ei voi pitää kunnolla hyllyn reunalla makaavassa koneessa, mutta Play-X-laitteen kanssa moisesta ei tarvitse huolehtia. Jalustan alareunassa sijaitseva infrapunasensori jättää keskusyksikön kakkospeliportin vapaaksi.

Kaukosäädin, peliohjain- ja muistikorttiportit toimivat ilman isompia kitinöitä. Liitännät ovat Sonyn vastaavia tunnottomampia ja joskus kone ei tunnista muistikorttia multitapin liittimistä. Huolellinen kytkentä korjaa yleensä tilanteen. Jos kone on tunnistanut muistikortin, se ei katoa kesken kaiken. Peliohjainten suhteen ei ollut ongelmia.

Laite aiheuttaa päänvaivaa, jos multitap täytyy välttämättä tunkea PS2:n kakkosporttiin. Lyhyt johto ylettyy koneen alta vain ykkösporttiin, vaikka tietyt pelit, esimerkiksi Gitaroo Man, haluaa multitapin kakkosliitäntään.

Kaukosäädin ei tue Sonyn DVD-ajuripäivityksen erikoisuuksia, kuten hidastusta ja ohjelmointia, vaikka itse ajuri toimiikin. Laite tukee vain paketin omaa pikkusäädintä, sillä infrapunasensori ei tunnista Sonyn kalikan komentoja. Sonyn säädin toimii vain, jos sen oma sensori on kytketty keskusyksikön kakkosporttiin.

Suhteellisen edullinen Play-X 3 in 1 Multi Tap on kannattava hankinta uusille PS2-käyttäjille, jotka eivät ole vielä ehtineet tuhlaamaan pennosiaan Sonyn lisälaitteisiin. Se on liki pakko-ostos runsaasti moninpelejä jyystäville PS2-harrastajille.

Play-X 3 in 1 Multi Tap

Valmistaja: Play-X

Testikappale: Fun Station

Hinta: noin 50 euroa

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…