Playerunknown's Battlegrounds rikkoi jo 10 miljoonan rajan

Tekijöidensä mukaan Playerunknown's Battlegrounds on myynyt jo 10 miljoonaa kappaletta, mikä tekisi siitä todennäköisesti myös vuoden 2017 myydyimmän pelin.

Kölnin Gamescom-pelimessujen esports-turnauksen myötä Battlegrounds nousi Steamin pelatuimmaksi peliksi, jonka päivittäinen pelaajamäärä käväisi 970 000:ssa. Taakse jäävät edelleen Dota 2, jolla on päivittäin 720 000 pelaajaa, ja Counter-Striken 550 000 pelaajaa. 

Battlegroundsin menestyksessä alkaa olla World of Warcraft -ilmiön tuulia, sillä niin sanotun Battle Royale -genren edustajia on useita muitakin, eikä Battlegroundsissa ole varsinaisesti yhtään uniikkia ideaa. Kokonaisuus vain tuntuu vetävän ja toimivan paremmin kuin kilpailijoilla. Battlegrounds-projekti alkoi Brendan Greenen tekemänä Arma 2 -modina, jonka etelä-korealainen Bluehole-tiimi päätti kehittää itsenäiseksi pelikseen. Greene on mukana kaupallisessa projektissa.

Playerunknown's Battlegrounds julkaistiin maaliskuussa Steamissa Early Access -versiona. Varsinaiseksi julkaisupäiväksi veikataan vuoden 2017 loppua, jolloin pitäisi ilmestyä myös pelin Xbox One -käännös.