PlayStation VR -lasit tulivat myyntiin Suomessa

Uutissarjassamme Tapahtui jo eilen, mutta muistin vasta tänään kerrotaan, että PlayStation VR -lasit ilmestyivät Suomessa myyntiin. Lasien hinta on 450 euroa. Pakettiin ei kuulu PS-kameraa, vaikka lasien käyttö vaatii kameraa pelaajan päänliikkeiden seurantaan. Erikseen ostettuna PS-kamera maksaa 60 euroa. Pelit saattavat tukea lisäksi Move-liikeohjaimia, mutta yleensä ohjaimeksi riittää padi.

Nopean testailun perusteella PlayStation VR -lasit toimivat hyvin. Kuva on terävä ja lasien käyttämä OLED-näyttö selvästi laadukas. Päänliikkeiden ja katseen seuraaminen toimivat ilman suurempaa viivettä. PS4:n tehot riittävät yllättävänkin hyvään grafiikkaan, vaikka kuva piirretään tuplana kolmiulotteisen vaikutelman luomiseksi. Yhdelle silmälle piirrettävä resoluutio on maksimissaan noin 960*1080. Kuvakulman leveys noin 100 astetta, joten ihan putkinäöllä ei tarvitse pelimaailmaan kuikuilla. Pantakiinnityskin on mukavampi kuin miltä näyttää.

Tekniikan sijaan suurin ongelma on peleissä, sillä autopelien lisäksi järkevää pelattavaa PlayStation VR -laseilla ei vielä tunnu olevan. Batman: Arkham VR -peliä kehutaan, mutta sen pelaa tekijöidenkin mukaan tunnissa läpi. Todennäköisesti VR-lasien vetovoima perustuu pelien sijaan video- ja leffakäyttöön, jota myös PlayStation VR -lasit tukevat.