PlayStation VR2 julkaistaan helmikuussa

PlayStation VR2 -virtuualilasit tulevat myyntiin 22. helmikuussa 2023, ilmoittaa Sony. Samana päivänä tulee myyntiin myös VR2 Sense -ohjaimen latausasema.

Laitteen hinta on noin 600 euroa. Paketissa on PS VR2 -virtuaalilasit, PS VR2 Sense -liikeohjaimet ja stereokuulokkeet. Ohjaimet voi ladata suoraan konsolin USB-portista, mutta lisälaitteena myydään PlayStation VR2 Sense -lataustelakkaa, joka käyttää verkkovirtaa. Lataustelakan hinta on noin 50 euroa. 

PlayStation VR2 -laseissa virtuaalitekniikkaa on viety eteenpäin. Resoluutio on 2000 x 2040 per silmä. Uutena ominaisuutena laseissa on silmäseuranta, mitä voidaan käyttää muun muassa grafiikan optimointiin, jolloin peli ehostaa ja tehostaa kuvaa vain katseen alueella.     

Tekeillä on ainakin 11 virtuaalilaseja tukevaa peliä. Muun muassa suomipeli Cities: Skylinesin VR-versio Cities VR, joukoin nimekkäimpänä Horizon VR: Call of the Mountain, kauhuräiskintä The Dark Pictures: Switchback VR ja Crossfire: Sierra Squad -räiskintä. Sonyn oma näkemys peleistä löytyy täältä.