Pokémon Link! (DS) – Rivit suoriksi

Toimitus valitsi vuoden 2005 käsikonsolipeliksi puzzlemaisen eläintenjärjestelypeli Zoo Keeperin. Tästäkös Nintendo riemastui: otusten rivittämistä saa harjoittaa lisää pelissä Pokémon Link!

Zoo Keeperistä (Pelit 5/05, 4 tähteä) Pokémon Trozei! eroaa siten, että Trozeissa siirrellään kahden otuksen sijasta kokonaisia rivejä. Pokelukoita voi tönäistä vasemmalle tai oikealle, jolloin reunasta ulos joutuvat putkahtavat toisesta reunasta takaisin. Riviä alaspäin työntämällä alimmaiset tipahtavat ylhäältä uudelleen ja ylöspäin voi riviä työntää vain hetkeksi yhden askeleen verran.

Neljä vierekkäistä samaa Pokémonia muodostaa trozein, jolloin ne häviävät pisteryöpsähdyksessä. Rivin haihduttua aktivoituu myös trozei-mahku, jolloin kelpaavat kolmen jonot ja sen jälkeen vielä parit. Trozei-mahkun käynnistyttyä aletaan villisti sutien järjestää pienempiä rykelmiä yhteen. Näin melkein koko kentän voi tyhjentää kerralla ennen kuin taivaalta ropisee lisäotuksia.

Peli on enemmän reaktiohuiskinta kuin älypeli. Kentän koostumus muuttuu niin nopealla tahdilla, että pidempiä sarjoja ei ehdi miettiä. Tärkeintä on pysyä jatkuvassa liikkeessä. Viattoman yleisilmeensä ja helppoutensa vuoksi peli sopii pienemmille pelaajille. Vaikka välinäytöksissä haastetaan englantia, tekstillä ei ole juuri väliä, paitsi opetusvaiheessa.

Trozein seikkailumoodissa tyhjennetään taskuhirviöiden varastoja yksi kerrallaan. Pelimuoto viihdytti aikansa kunnes yksinkertaisuus lamautti tajunnan. Kentät ovat vain isommilla pistevaatimuksella vaikeutettuja versioita entisistä. Harvat ilkiöpomot piristävät peliä. Ne viskovat kentälle pokémonien järjestelyä hankaloittavia kiviä sekä sammuttavat valot.

Lähes neljän sadan erilaisen pokémonin trozeittaminen on tavoite sinänsä, mutta minun oli vaikea inspiroitua siitä. Keräämiään veijareita voi listata ja vielä löytymättömien kohdalla kerrotaan, missä varastossa kyseinen lajike asustelee.

Lähiverkossa Pokémon Trozeita voi pelata kaverin kanssa joko yhdessä tai vastakkain.

Pokémon Trozei on hektinen reaktiopuzzle, jonka pääpaino on harmillisesti pohdiskelun sijaan vauhdissa. Älyllinen kinkkisyys olisi tuonut pidempiaikaista haastetta vähän vanhemmallekin Pokémon-fanille.

77

Lisää aiheesta