Pokémon Pinball: Ruby & Sapphire (GBA)

Mitä keräilimme ennen pokémoneja? Lapsena postimerkkejä, kavereita, sarjakuvia, hyönteisiä ja arpia. Aikuisena elämänkokemusta, rahaa, katkeruutta, velkaa ja seurustelukumppaneita. Mikäli roolipelaaminen ei innosta, Pokémoneja voi kerätä myös flipperissä.

Pokémon Pinball: Ruby & Sapphiressa pelipöytiä on vain kaksi erilaista: Ruby- ja Sapphire-versiot. Yhteensä napattavia pokemoneja on 200. Palloa oikeisiin kohtiin pompottamalla ja erikoismodeja avaamalla pokémonit saa pelipöydälle, mistä ne kerätään talteen.

Koska peliä pelataan pääasiassa kahdella napilla (töniminen onnistuu myös), ohjekirjaa ei paljon tarvitse. Muutenkin Pinball on naurattavan helppo: okei, pääkohderyhmä ovat lapset, mutta silti. Kun on puoli tuntia putkeen pelannut samalla pallolla, mieleen tulee, että en minä nyt näin hyvä oikeasti ole. Pokémon Pinnball on vieläpä anteeksiantavainen karkuun pääsevien pallojen suhteen eikä pallomäärä helpolla vähene, vaikka vähän mokailisi. Pieni haaste olisi ihan tervetullut ilmiö.

Vaikka kokonaisuus on ihan hauska, 200 pokemonin metsästys muuttuu pitkäveteiseksi jo ennen puoliväliä, ainakin vähän enemmän pelanneen aikuisen mielestä. Pokémon Pinball: Ruby & Sapphire ei ole tehty hardcore-flipperistejä varten, vaan ihmisille, joiden silmiin syttyy kirkas kiilto jo Pikachun ja Pichun äänen kuulemisesta.

80