Poker Smash (Xbox 360)

Tehtäköön se heti alkuun selväksi. En pidä pokerista, ostopokerista, seitsemän kortin avopokerista, intiaanipokerista, sököstä, lowballista, Texas hold’emista enkä etenkään nettipokerista. Onneksi Poker Smash ei ole pokeria, vaan erinomaisen koukuttava Tetris-klooni, jossa palikoiden sijaan ruutua raivataan tyhjäksi pelikorteista.

Pokerin säännöistä Poker Smashissa tarvitsee tuntea vain parhaat korttiyhdistelmät. Pelipöydän alareunasta kattoa kohti kasvavaa korttipinoa harvennetaan kolmosilla, suorilla, väreillä, täyskäsillä, nelosilla ja värisuorilla. Korttien siirtely on sujuvaa, mutta onnistuu vain sivusuunnassa. Toivotonta tilannetta voi helpottaa yksittäisen kortin pois pelaavalla pommilla, joita on reservissä enimmillään viisi kappaletta. Myös ajan hidastaminen onnistuu, mikä helpottaa pistekerrointa kasvattavien ketjureaktioiden muodostamista.

Poker Smashin pistelasku perustuu luonnollisesti käsien arvoon. Pelipöydän tyhjentäminen kolmosia nakuttamalla on helppoa, mutta pistelaskun kannalta lähes arvotonta. Värisuoran rakentaminen vaatii jo ihan eri tavalla keskittymistä, mutta se näkyy myös pistesaaliissa. Hauskana yksityiskohtana väreissä ei tarvitse tyytyä pelkästään tavanomaisiin viiden kortin käsiin, sillä pystysuunnassa väristä voi rakentaa jopa yhdeksän kortin superkäden. Niin korkeaksi kasvatettu korttitalo tosin huojuu jo game overin rajoilla.

Visuaalinen tylsyys on korttipelistä kaukana. Kortit haihtuvat pöydältä komeiden ilotulitusefektien kera ja pisteet ropisevat plakkariin kasinon pelimerkkeinä. Poker Smashissä lepää niin silmä kuin mieli. Kieltämättä pitkiksi venyvissä peli-istunnoissa on samaa meditatiivista tunnelmaa kuin Bejeweledissä.

89