Pro Evolution Soccer 2008 (Xbox 360)

Master Leaguen lisäksi voi pelata kansallisia liigoja tai tahkota kansainvälisiä turnauksia. Espanjan, Italian, Hollannin ja Ranskan liigat ovat lisensoituja, englantilaisista seuroista täysin aitoja ovat ainoastaan Tottenham ja Newcastle. Lisensoitujen joukkueiden joukossa on myös Helsingin Jalkapalloklubi, joka sai kunnian olla ensimmäinen PES-sarjaan kelpuutettu suomalaisseura. Tänä vuonna myös Xbox 360:n omistajat pääsevät editoimaan pelaajia ja joukkueita. PES Shop loistaa tosin edelleen poissaolollaan ja stadioneita on naurettavan vähän.

Selostuskopissa on vaihdettu miehitystä, mutta pääkommentaattori Jon Champion ei ole nimensä veroinen ainakaan selostuspuuhissa. Samoja fraaseja kuullaan kyllästymiseen asti, eikä tunnelma pääse kohoamaan järin railakkaaksi. Uudet animaatiot sen sijaan hivelevät silmiä, sillä pelaajien liikehdintä on hämmästyttävän aidon näköistä. Suurin osa tunnetuista futareista muistuttaa esikuviaan, vaikka grafiikassa Pro Evolla olisi vielä hiukan petraamista.

Pro Evolution Soccer 2008 on nautittava, joskaan ei tajuntaa räjäyttävä futiselämys. Pätevien uudistusten painopiste on selvästi pienissä yksityiskohdissa. Tekoälyn kehittäminen on oikea suunta, etenkin puolustuspelaaminen kaipaisi vielä rutkasti hienosäätöä.

88