Professor Layton and Pandora's Box (DS)

Professori Layton ratkoo rikoksia, mutta kuulustelujen ja kaurapuuron sijaan totuus löytyy aivopähkinöistä. Pahantekijät päätyvät telkien taakse samalla, kun ruudun toisella puolella älykkyysosamäärä kasvaa.

Pulmapelikokoelmassa juoni on vain ongelmasta toiseen johtava aasinsilta. Layton tutkii tappavan laatikon tapausta Lontoosta lähtevässä luksusjunassa. Etsiväntyö on pienien pulmien ratkomista.

Erilaisia pikkutehtäviä on suorastaan tuhoton määrä ja ne kuormittavat pääkoppaa monelta kantilta. Yksinkertaisten päättelyrykäisyjen lisäksi mukana on matemaattista lahjakkuutta vaativia laskutehtäviä ja järjestelyharjoituksia, joissa pitää esimerkiksi järjestää junat ratapihalla uudelleen. Jotkut ongelmat ratkeavat kuin itsestään, kmutta toisinaan älynäppylää saa kynsiä niin että rapina kuuluu. Muutaman kuningasongelman parissa jouduin turvautumaan muistiinpanoihin.

Vaikka leijonanosa ongelmista aukeaa logiikan avulla, mukaan on eksynyt pari todella hämärää pulmaa. Pahimmillaan järjen sijaan joutuu soveltamaan sinnikkyyttä, sillä ratkaisu on selvitettävä yksinkertaisesti kokeilemalla. Kannattaa muistaa tämä mantra: jos ajatus stoppaa, heitä noppaa. Myös intuitioon perustuvat kompatehtävät onnistuvat ärsyttämään, mutta onneksi niitä viljellään harvakseltaan.

Virtaviivainen käyttöliittymä tekee pelaamisesta helppoa ja rytmitys on suorastaan erinomainen. Pääosa pulmista ratkeaa bussimatkan lomassa, mutta pitkissäkään sessioissa aika ei tule pitkäksi. Laatikon salaisuuden selvittäminen koukuttaa nopeasti varomattoman pähkäilijän, sillä pulmissa onnistuminen palkitsee välittömästi. Hetken aikaa olo on kuin maailman viisaimmalla miehellä. Nopeatempoisten nykypelien ADHD-ristitulituksessa professori Layton antaa oivan keinon verenpaineen laskemiseen.

85

Lisää aiheesta