Professor Layton and the Lost Future (DS) – Lontoon tähden

Yläkoulun opo varoitteli hukkaamasta tulevaisuuttaan, mutta Layton ei tainnut kuunnella. Lost Future hukkaa itse kunkin aikakäsityksen hurjissa pyörteissään.

Indiana Jonesin kunnian päivien jälkeen seikkailija-arkeologit eivät ole iskeneet lähellekään yhtä kovaa kuin professori Hershel Laytonin DS-seikkailut. Aivopähkinöiden mestari joutuu oppipoikansa Luken kanssa toistamiseen mystisten juttujen äärelle.

Kummallisuudet alkavat, kun nappisilmäinen rohvessoori saa Lukelta kirjeen, jossa pyydetään apua Lontoon pelastamisessa. Outoutta lisää se, että kirje on lähetetty kymmenen vuoden päästä tulevaisuudesta.

Seikkailun aikana kohdataan kummallisia ja humoristisia hahmonkuvatuksia, joilla on aina pähkinä purtavaksi professorille. Valtaosa peliajasta kuluu pulmien parissa, joiden vaikeusaste vaihtelee läpihuutojutuista muutamaan oikeasti kinkkiseen pähkinään. Matematiikkapulmaa saattaa seurata kuva-arvoitus, sanaleikki tai päättelytehtävä, jossa pitää tietää vihjeiden perusteella, kuka valehtelee. Pituutta seikkailulla on ihan kivasti. Tarinan koluamiseen kuluu noin 15 tuntia, jonka jälkeen on vielä erikoisvaikeita bonuspuzzleja ratkottavana.

Laytonin hupaisat seikkailut edustavat DS-pelien kärkikaartia, joten jokaisen, joka nauttii hauskasta dialogista, humoristisista hahmoista, älyttömistä juonenkäänteistä ja pikkupulmista, kannattaa ehdottomasti tutustua Hershel Laytoniin ja kumppaneihin.

Onneksi Laytonin tarina ei pääty pelin haikeaan loppuun, vaan lisää on luvassa. Yksi perus-DS:n Layton-seikkailu on vielä kääntämättä ja uutta pukkaa niin 3DS- kuin elokuvamuodossa. Kaikkein kummallisimpana voitaneen pitää 3DS:n tulevaa Professor Layton vs Ace Attorney -peliä, joka yhdistää kaksi DS:n suosituinta seikkailupelisarjaa. Sitä odotellessa the Lost Future on mitä mainioin sijoituskohde.

87

Lisää aiheesta