Project Rub (DS) – Hinkkaa, ruuvaa ja säädä

Hiero, kosketa ja puhalla tie ihastuksesi sydämeen! Siinä Segan erikoisen, siluettigrafiikoin koristellun rakkauspelin teema yksinkertaisuudessaan. Tasa-arvovaltuutetuille tiedoksi, että poika on tällä kertaa ainoa aktiivinen osapuoli.

Peruslogiikka on mutkaton. Yksinkertaisten kynällä, sormella ja mikrofonilla ohjattavien refleksi-, muisti- ja koordinaatiotestien selvittäminen tuo lisäpisteitä sydämenmuotoiseen rakkausmittariin. Kun mittari on täysi, ihastuksen kohde on askeleen lähempänä.

Project Rubin alapelit tuovat mieleen Wario Waren yksinkertaiset tehtävät, mutta Rubin sessiot ovat kestoltaan joskus jopa minuutin mittaisia. Lisäksi kukin tehtävä on selvitettävä saman tien viiteen kertaan, joten haastetta tulee lennosta lisää. Vaikeaksi Project Rubia ei voi silti syyttää: muutaman tunnin tiiviin pelisession jälkeen lopputekstit vierivät ruudulle. Moninpelin puuttuminen kummastuttaa sekin.

Vaihtelua on onneksi kiitettävästi. Välillä ohjataan sirkuspyörää pitkin kapeata polkua, joskus puhalletaan purjeveneen purjeet pullolleen, ja hädässä olevat kultakalat on muistettava pelastaa vatsalaukun armoilta vatsahappoja veivaamalla. Loppumetreillä tulevaa tyttökaveria pääsee jopa elvyttämään. Puhaltamalla ja painamalla totta kai. Hui sentään.

Hieman epäilyttävästä teemasta huolimatta Project Rub on hyväntuulinen ja viaton hilpeily, jota ei kannata ottaa turhan vakavasti. Hauskannäköinen, pelkistetty grafiikka tekee siitä persoonallisen.

Kolme tähteä

Lisää aiheesta