PS4 ylitti 100 miljoonan kappaleen rajan ennätystahdilla

PS4-konsoleita on lähtenyt maailmalle jo 100 miljoonaa kappaletta, paljastaa Sonyn tuore tulosennuste. Kyse on kauppoihin toimitettujen koneiden määrästä.

PS4-konsoli saavutti 100 miljoonan kappaleen rajan nopeammin kuin mikään muu konsoli aikaisemmin. PS4 ylsi 100 miljoonaan kappaleeseen viidessä vuodessa ja seitsemässä kuukaudessa. PS2 ylsi samaan kaksi kuukautta hitaammin. Wiillä kesti rajapyykkiin pääsyyn kuusi vuotta ja kuusi kuukautta. Leikissä ei huomioida käsikonsoleita, mutta niiden hintahaarukkakin on hieman toinen.

Toinen mielenkiintoinen fakta on, että ensimmäistä kertaa Sonyn historiassa pelejä myytiin enemmän diginä kuin pelilevyinä. PS4-pelejä myytiin vuoden aikana 17,8 miljoonaa kappaletta.

Sony laski peliosaston ennustettaan. Maaliskuuhun 2020 mennessä Sonyn peliosasto arvioi tekevänsä 280 miljardia jeniä eli noin 231 miljoonaa euroa voittoa. Voittoennustetta laskettiin 10 prosentilla ja syyksi ilmoitettiin PS5-konsoliin liittyvät kehityskustannnukset. Kun huomioidaan koko yritys, niin Sony veikkaa tekevänsä noin 810 miljardia jeniä voittoa, mikä on 9,4 prosenttia aikaisempaa ennustetta vähemmän.