Quick Charge Kit

Langattomat padit ovat mukavia ja käyttäjäystävällisiä peliohjaimia – ainakin niin pitkään, kun pattereissa riittää virtaa.

Ladattava akku on pakkohankinta jokaiselle langattoman padin käyttäjälle. Patterikulut riepovat pidemmän päälle ja kuka jaksaa jatkuvasti huolehtia patterivarastojen riittävyydestä?

Ladattavat AA-akut eivät teoriassa ole ratkaisu, sillä Microsoft suosittelee tulipalon uhalla vain kertakäyttöisiä AA LR6 -alkaliparistoja. Suositus tuntuu käytännössä turhalta pelottelulta. AA R6 -akkuparistot eivät sopineet vakiomalliseen patterikoteloon, mutta AA HR6 -koot solahtivat sisään ja toimivat hyvin.

Microsoft on hoitanut virtapulaa Play & Charge Kitillä, jossa firman oma padiakku ladataan suoraan boksista USB-johdolla. Samalla kun akku lataa, padia käytetään langallisena ohjaimena. Kuulostaako kätevältä? Sitä se periaatteessa onkin, mutta asiassa on yksi iso mutta. Xbox 360:n tuulettimet humisevat täyttä hönkää latauksen loppuun asti, vaikka kone ei ole päällä. Turha mekkala riepoo etenkin öisin, sillä Play & Charge Kit lataa akkua pahimmillaan neljä tuntia.

Hiljattain julkaistu Quick Charge Kit -latausasema poistaa ärsyttävät meluongelmat ja puolittaa latausajan. Tornimaisen laturin mukana tulee yksi NiMH-tyyppinen padiakku ja irrallinen verkkovirtajohto. Laitteeseen mahtuu kaksi akkua kerrallaan.

Pikalaturin toiminta on yksinkertaista: tyhjät akut naksautetaan kiinni ja pistoke tökätään seinään. Lataustilan ilmaisimeen syttyy punainen valo, ja lataus alkaa. Kun latauspaikan valo muuttuu vihreäksi, akku on täynnä.

Quick Charge Kit ei vastaa nimensä luomia odotuksia, sillä yhden akun lataamiseen tuhrautuu noin kaksi tuntia. Kahden akun lataus tuplaa latausajan. Muuten masiina toimii kuten pitääkin – padiakut latautuvat siististi ilman ylimääräistä puhinaa ja pörinää.

Neljä tähteä

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…