Rabbids Go Home (Wii) – Vallattomat villet

Citykanit valtaavat pääkaupunkiseutua, mutta pupuilla on onneksi lähtösuunnitelma. Ne rakentavat sillan kuuhun.

Tasoloikissa kerätään aina kaikkea: sieniä, renkaita, kolikoita. Rabbids Go Homen pöljillä avaruuspupuilla on poikkeuksellisesti hyvä syy kaman haalimiseen. Puput rakentavat romutornia kuuhun, koska haluavat takaisin kotiin.

Rabbids Go Home on pupusarjan ensimmäinen täysimittainen peli, sillä rabbidien muut esiintymiset ovat muodikkaita minipelikokoelmia. Tavaraa keräävä pupukaksikko syöksyy ramppien ja hyppyreiden täyttämissä kentissä ostoskärryillä. Lennokasta menoa kuvaa parhaiten Toni Haukan ja Katamari Damacyn yhteentörmäys. Lastin kasvu tosin näkyy vain tiettyyn pisteeseen asti eikä romumäärä vaikuta kärryn ominaisuuksiin.

Kentät ovat pitkiä koukeroita, joissa ei ole epäilystäkään oikeasta etenemisreitistä. Vaikutelmaa toimintaputkesta lievitetään avomaastolla, jossa skeitataan ostoskärryllä oman aikataulun mukaan. Varastettavat esineet antavat nekin vaihtelua. Suihkumoottorin selässä ratsastaminen muistuttaa autokaahailua ja ilmapallomainen sairaalan happisänky lisää rabbidien arsenaaliin kolme peräkkäistä hyppyä.

Korvat solmuun

Letkeän eloisasta animaatiosta huolimatta Rabbids Go Homen huumori kumpuaa loistavasta ääniraidasta ja -näyttelystä. Hisseissä raikaa Boney M:n discon kulta-ajan Rivers of Babylon, joka on soittolistan tuoreimmasta päästä. Vängät biisivalinnat korostavat hupaisasti rabbidien vönönnön-autoimitointia ja yleistä älämölöä. Kokonaisuus viimeistellään päättömillä kuulutuksilla. Pelleily ei tietenkään ole pelkän äänen varassa, sillä klassisen anarkistinen piirrosanimaatiohuumori onnistuessaan jopa naurattaa.

Taitava keräily palkitaan huvittavilla rabbid-koristeilla ja -kustomointivälineillä. Värikkäät spray-maalit, tatuoinnit ja älyttömät hatut ovat vasta alkua. Myöhemmin aukeavilla laitteilla säädetään pään, silmien ja korvien kokoa ja sijaintia. Universumin pösilöimmän näköinen otus on vain muutaman nopean ranneliikkeen päässä.

Hahmoa editoidessa otus seisoo kuin Moten sisällä. Kas kummaa, ohjaimen heiluttelu ja namiskojen painelu tönii pupua fysiikan lakien mukaisesti johonkin suuntaan. Ohjaimen sisällä irtonaisena roikkuvaa sähköjohtoa käytetään rabbidin kutittamiseen. Sisäiseen räkänokkaani vetoava rabbideilla leikkiminen ei ole lainkaan hassumpi lisuke. Tai siis nimenomaan on.

Rabbids Go Home on muun rabbid-tuotannon tapaan helppoa ja suoraviivaista MacTavish-meininkiä. Tiheään sijoitetut tarkistuspisteet takaavat sen, että kaikki pääsevät ennen pitkää näkemään, miten rabbidien huimassa projektissa käy. Kaiken roinan kerääminen on tietysti kokonaan toinen juttu, mutta se kiinnostaa korkeintaan akuutissa pelipulassa riutuvia lapsiparkoja. Rabbidien kotimatka on viihdyttävää, mutta ei erityisen haastavaa toimintaa.

81

Lisää aiheesta