Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic (PS3)

70-luvun kung fu -rainoissa oli sitä jotain: värikkäitä vetimiä, komeita lettejä ja Bruce Lee. Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic -mätkintä pureutuu suoraan kung fu -leffojen kulta-aikaan, mutta lisää moderniin mätkintäpeliin räsynukkefysiikat.

Räsynukke Kung Fussa näkyy alkuperäisen PC-version tehneen Mark ”LittleBigPlanet” Healeyn kädenjälki, sillä letkeän lennokkaasti heiluvat ja liikkuvat soturit tarttuvat melkein mihin tahansa: kentälle putoaviin esineisiin, aseisiin, tasoihin ja toisiinsa. Kiinni napattua roinaa ja vastustajia viskotaan vapaavalintaiseen suuntaan. Jos näppeihin sattuu nuntsa tai bo-keppi, sitä pyöritellään näppärän orgaanisesti oikealla tatilla.

Kung fu -mätön myötä kertyvää ki-energiaa uhrataan lentämistä hipoviin supersyöksyihin, energiapalloihin ja vammoja parantavaan meditointiin. Ki-liikkeet aktivoidaan ovelasti Sixaxis-heilautuksilla. Kamppailija parantaa itseään, jos padi on ylösalaisin. Jos heiluttaa padia, saa energiapallon. Syöksyissä, ja kiinni napattujen vastustajien murjonnassa, Sixaxis-komentoja tarkennetaan näppäimillä ja tatilla. Sixaxis-liikkeet ovat toimivia, sillä kamppailija tekee sitä mitä yrittää, silloin kun yrittää.

Perusmätön ohella muovisoturit kilpailevat kukkulan kuninkaassa, polttopallossa ja kalakoriksessa. Kukkulan kunkussa vain tietyllä tasolla yksinään seisova taistelija palkitaan pisteillä. Polttopallossa spesiaaliboltsi teilaa vastustajat kertalaakista ja kalakoriksessa pojoja irtoaa maaliin viskatusta kalasta. Jokaisessa pelimuodossa taitava mättäminen on tie voittoon, mutta vaihtelevat kiintopisteet tuovat käsirysyihin piristävän tujauksen taktiikkaa.

Ainoat merkittävät ongelmat ovat treenimäinen yksinpeli ja nettimoninpelin puute. Kumpikaan ei haittaa minua, sillä pelaan kaikkia mätkintöjä mieluiten vieressä istuvia vastustajia vastaan.

87