Rallisport Challenge (PC)

Xboxin erinomainen rallipeli Rallisport Challenge kisaa nyt myös PC-näytöllä. Hyvin vähän on muuttunut: Ei ehjää kannata korjata.

Pelillä ei ole lisenssioikeuksia rallin oikeaan MM-sarjaan, joten mukana ei ole oikeita kuskeja tai kisoja. Tästä huolimatta mukana on selvästi esimerkiksi Korsikaa tai RCA-rallia muistuttavia ratoja, eri nimillä kuitenkin.

Pelivaihtoehdoissa on perinteisten ralliratojen lisäksi kukkulalle nousua, jäärallia sekä yleisön edessä ajettavaa rallicrossia. Uramoodissa ajetaan läpi kaikki kisat ja kerätään uusiin ratoihin ja autoihin oikeuttavia avauspisteitä. Ne tulevatkin tarpeeseen, sillä peli kitsastelee alussa liikaa. Uramoodia saa vääntää jonkin aikaa, ennen kuin pisteet riittävät etenemiseen.

Rallisportin pääpaino on vahvassa kaahaustunnelmassa. Peli ei yritäkään olla simulaattori, mutta tästä huolimatta autojen ajotuntuma on erinomainen. Ralliohjukset tulevat mutkiin oikeaoppisesti kylki edellä.

PC-versiossa aivan terävin matalalennon tunne on tylsistynyt hieman. Syytä tähän on vaikea sanoa, sillä teknisesti peli vastaa Xbox-sisarustaan. Ehkä konsolin televisioruudulla esitetty kuva vie pelaajan vielä askeleen lähemmäs silmien edessä miljoonaa kiitävää mutatietä. PC:llä metsä saattaa vilistä ohi yli 200 kilometriä tunnissa, mutta tarkan nopeuden pystyy kertomaan vastan mittariin vilkaisemalla. Xboxilla vastaavassa tilanteessa pelaaja rutistaa padia rystyset valkoisina ilman mittareitakin.

Autoaan voi ohjata näppäimistöllä, ratilla tai padilla. Näppäimistö on hieman liian herkkä, minkä seurauksena tekee helposti turhia korjausliikkeitä. Ratilla ja padilla ajaminen sen sijaan sujuu hyvin.

Rallisport on erittäin näyttävä myös PC:llä. Aidoilta näyttävät puut ja ruohikot kiitävät ohi suorastaan hämmästyttävän sujuvasti hitaammallakin koneella. Tämä onkin hyvä, sillä matalammilla grafiikka-asetuksilla esimerkiksi puut muuttuvat ruman vihreäksi mössöksi. T&L-kiihdytetty näytönohjain koneessa täytyy kuitenkin olla.

Yksinpelin lisäksi Rallisportia voi ajaa verkossa korkeintaan neljän kuskin kesken. Peli toimii hyvin ja valittavissa ovat aina kaikki radat ja autot. Tunnelma kavereiden kanssa kaahatessa on välillä todella hektinen.

Rallisport Challenge on komea ja vauhdikas rallipeli, josta on tehty onnistunut PC-käännös. Tavaramerkiksi muodostuneet komeat ilmalennot ovat myös edelleen mukana. Välillä on hauskaa kisailla vain siitä, kuka saa autonsa näyttävimmin pakettiin.

84