Rampage Puzzle Attack (GBA)

Helsinkiläinen Ninai Games sai kunnian ensimmäisestä suomalaisesta konsolipelistä, kun Rampage Puzzle Attack julkaistiin vuodenvaihteessa. Puzzle Attackin idea on tuttu Ninain aikaisemmista puzzlepeleistä Puzzle Stationista ja Drop Maniasta. Attackissa peruskaavaan on lisätty muutamia uusia pelimuotoja ja Rampage-hirviöt.

Ruudun ylälaidassa on kuusi palikkaa, joiden paikkaa voi vaihtaa aina viereisen nappulan kanssa ennen kuin pudottaa kaksi palaa haluamaansa kohtaan. Osuessaan toisiin samanvärisiin palikoihin ne muodostavat yhteinäisen alueen. Alueet tai yksittäiset palikat voi tuhota saman värisellä räjäytyspalikalla, jolloin tuhoutuneiden palikoiden päällä olleet palat putoavat alaspäin.

Jos räjäytyspalan pudottaa sellaiseen paikkaan, ettei se osu muihin samanvärisiin nappuloihin, se jää kentälle ja sitä voi käyttää myöhemmin ketjuräjäytyksiin, joissa tuhotaan kerralla useampia värejä.

Aika on tiukalla

Samaa peruskaavaa varioidaan eri pelityypeissä. Clearissa on tehtävänä tyhjentää koko peliruutu nappuloista. Peli päättyy, jos palikkatorni nousee ruudun ylälaitaan asti. Rescuessa on vapautettava häkissä oleva hirviö poistamalla häkin luukun peittävät palikat. Peli päättyy, jos aika loppuu. Pelimuodoista kiinnostavimmassa eli puzzlessa valmiiksi rakennetut palikkamuodostelmat on tuhottava määräsiirroilla.

Maraton-vaihtoehtoa voi pelata periaatteessa ikuisesti, sillä siinä pitää vain tuhota ruudulla olevia palikoita niin kauan kuin pystyy. Peli päättyy Tetris-tyyliin palikoiden yltäessä ruudun ylälaitaan.

Kaksinpelivaihtoehto muistuttaa Maratonia, tosin nyt omalla ruudulla tuhotut palikat siirtyvät pienellä viiveellä vastustajan kentälle. Vastustaja voi blokata palikat tuhoamalla ruudultaan vielä suuremman kentän. Kaksinpeli ei vaadi kuin yhden pelimoduulin, mikä on aina plussaa.

Rampage Puzzle Attackissa ei ole kuin muutama selkeä virhe, joista molemmat ovat laiteteknisiä. Vihreät ja siniset nappulat muistuttavat Advancen ruudulla liikaa toisiaan, jolloin huonossa valossa pelatessa peli voi mennä puihin pelkkään värisotkuun. Säästösyistä tilannetta ei voi tallentaa peliin, vaan on tyydyttävä kirjoittamaan avatut kentät salasanoina paperilapulle. Muistillinen pelimoduuli maksoi Midwayn mielestä liikaa.

Rampage Puzzle Attack toimii hyvin. Peli on sopivan yksinkertainen, jotta sitä voin pelailla joutohetkinä. Idea kuitenkin pitää otteessaan, vaikka Tetriksen veroista pakkopelaamista Puzzle Attack ei aiheutakaan.

82