Raptor: Call of The Shadows – Korppikotkan päivä

Näyttävät ja hyvältä kuulostavat räiskintäpelit ovat PC:ssä harvinaisuus johtuen koneen varsin antiikkisesta tekniikasta. Apogeen Raptor: Call of The Shadows todistaa, että kun taitoa riittää niin koiraskin poikii, sillä Raptor on erinomaisesti toteutettu adrenaliinia pumppaava tuhoamisspektaakkeli.

Raptor on teeskentelemätöntä pystysuoraan scrollaavaa ammuskelua, jossa pelaaja lentää palkkasoturina erilaisten megayhtiöiden keskinäisissä kahinoissa. Ihan niin kuin juonella olisi väliä.

Toimintaa todella riittää eikä pelaajan mielenkiintoa päästetä hetkeksikään laskemaan. Alkuhetkestä lähtien grafiikka on siistiä ja selkeää. Erityisen näyttäviä ovat tuhon kohteeksi joutuvat maamaalit, jotka räjähtelevät vakuuttavasti ja lopuksi muuttuvat kyteväksi hiilloskasaksi. Myös loppupahikset ovat mielenkiintoisia ja tarjoavat reilun vastuksen.

Pelin musiikki on erittäin mukaansatempaavaa ja tunnelmaa luovaa. General Midin kautta kaikuva musa pumppaa suoraan pelaajan tajuntaan nostaen kokonaisuuden aivan uudella tasolle. Kokonaisuuden kruunaavat vielä tarpeeksi runsaat ja jykevät ääniefektit, joten äänipuoli saa pelaajan oitis kohentamaan äänen voimakkuuden tasoa. Räiskintäpeleille niin elintärkeitä erikoisaseita on tarjolla runsaasti, ja tuhottavaa riittää niin maassa kuin ilmassakin.

Aina tehtävien välillä on mahdollista ehostaa alustaan asekauppiaan luona, ja luonnollisesti pilottinsa voi tällöin myös tallentaa. Lennon aikana kerättyjä lisäaseita voi myös myydä ja näin hankkia varoja tarpeellisempiin varustuksiin, ja etenkin vaikeimmilla tasoilla asevarustelu näyttelee tärkeää asemaa. Kontrollipuoli toimii mutkattomasti, mutta parhaan ohjaustuntuman saa näppikseltä.

Peliin on ympätty kolme vaikeustasoa, joista vaikeimmalla ilmassa ei pysy ilman ankaraa harjoitusta hetkeä kauempaa. Onpa mukana myös harjoittelumahdollisuus, jolla voi testailla taitojaan ennen tosikoitokseen siirtymistä.

Raptor edustaa ehdottomasti Apogeen parasta tarjontaa ja kuuluu kaikkien klassisten räiskintäpelien ystävien kokoelmaan. Ensimmäinen osa on ilmainen ja löytyy muun muassa Pelit-BBS:stä. Rekisteröimällä peliin on saatavilla lisää tehtäviä ja toimintaa.

91