Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction (PS3)

Vaikeustasoltaan peli on sopuisa. Kuolon koittaessa joutuu palaamaan vähän matkaa taaksepäin, mutta kerätyt tilpehöörit saa pitää. Kaltaiseni hätäpää joutui viimeisissä kentissä viskelemään naapureita muutamilla ärräpäillä, mutta sivujuonteita selvittämällä ja aseita virittämällä edun saa kallistettua takaisin puolelleen. Peli opastaa, miten akrobatia onnistuu, ja jumiin jäävälle annetaan vinkkejä.

Hutiloimalla reunoilta voi lipsahtaa perin helposti rotkoon, mikä järkytti pullamössöä viimeaikoina popsinutta minua. Kun putoamiskuoleman mahdollisuuteen tottui, kauhistus vaihtui tarkkaavaisuuteen.

Minimissään pelistä irtoaa hupia viideksitoista tunniksi, mutta lisätavaran, kuten ekstrakivaa avaavien kultaisten ruuvien ja salatavoitteiden tonkimiseen lisää rutkasti pelitunteja kelloon. Kun peli on läpäisty, siihen voi vielä avata uuden, haastavamman pelimuodon uusintakierrosta varten.

Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction on hektinen elämys, kiiltävän hieno ja sujuva kuin öljytty possu. Eheässä kokonaisuudessa ainoa millään tapaa merkittävä marinanaihe on ihkauusien ideoiden puute – mutta ei sillä ole väliä, kun peli on näin hauska!

90