Rayman Raving Rabbids (Wii)

Petyin kun kuulin Wiin Raymanin olevan ei suinkaan tasoloikka vaan pelkkä minipelikokoelma, sellaisia kun Wiille riittää muutenkin. Pelisessio onneksi muutti mielen.

Raving Rabbidsissa on kuusikymmentä erilaista minipeliä, joiden kaikkien idea on suoraviivaisen yksinkertainen. Tehtävänä on esimerkiksi sulkea vessan ovia, kurlata jäällä, lypsää tai heittää lehmää, piirtää ohjeiden mukaan tai läpäistä räiskintärata mahdollisimman vikkelästi. Valtaosassa minipeleistä tehdään yhtä liikettä mahdollisimman nopeasti toistamalla tai oikealla ajoituksella. Homman hauskuus riippuu siitä, kuinka hyvin peliporukka eläytyy joraamaan diskotanssissa Raymanin tahdissa.

Porukan suosikiksi nousivat heittolajit, vaikka aiheet vaihtelivat piirtämisestä kilpa-ajoon. Lentävässä lehmässä pitää remotea pään päällä pyörittämällä singota Mansikki kuin moukarinheitossa mahdollisimman kauas ja vielä sektorin sisään. Teräspupussa pumpataan resiinaa mahdollisimman hurja vauhti, jotta kiskojen loppuessa jyrsijä sinkoutuu kauas. Touhussa on jostain syystä samaa fiilistä kuin Monkey Ballin mainiossa mäkihypyssä.

Huiskimisten rytmittämiseksi mukana on ehtoja räiskintöjä, jossa ammutaan viemärikarhuja pupujen otsaan. Touhu on yllättävän hauskaa, sillä varsinkin kaksinpeli on intensiivistä puuhaa, kun pitkäkorvia ryntää kimppuun ruudun joka puolelta ja steamteknohämähäkkikin ampuu vielä raketteja sekaan.

Harmittavasti pelaajien liikkeet eivät näy ruudun animaatioissa, sillä raajattomaan sankari Raymaniin olisi teoriassa voinut siirtää remoten ja nunchukin käytön sellaisenaan. Olisi ollut hauska nähdä itse pelissäkin ihmisten erilaiset liikeradat, rytmin nykiminen ja hyytymiset kesken suorituksen. Nyt ruudulta tuijotetaan vain minipelien mittareita, koska varsinaiset animaatiot eivät kerro pelaamisen sujumisesta mitään.

Rabbidsin ongelma on sama kuin bilepeleissä aina. Ideoiden ollessa vielä tuoreita ja tuntemattomia touhu huvittaa, mutta porukan oppiessa lajien niksit myös fiilis laskee. Jos kaveriporukassa riittää illasta toiseen Wii-noviiseja, peli voi elää pitkäänkin, mutta minun intoni hyytyi viikossa. Roudaan tosin silti Raymanin mukaan seuraaviin laneihin.

78

Lisää aiheesta