Rescue Shot (PSone)

Rescue Shot ei ennakkoon herättänyt minkäänlaisia odotuksia. Ruudulla hassunkurisesti toikkaroiva piski oli silti yllätys. Ajatus lasten ampumapelistä tuntui jotenkin kornilta. Lähemmin tarkasteltuna idea osoittautui kuitenkin erinomaiseksi.

Bon kipitellessä hullunkurisesti ruudulla hän kohtaa lukemattomia vaaroja. Autuaan tietämättömänä ruudun takana huhkivasta valopyssyttelijästä hän etenee maastossa ja kohtaa oman universuminsa asukkaita. Pelimoottori pitää päähenkilön koko ajan tapahtumien keskipisteessä kuvakulman pyöriessä hänen ympärillään. Pelaajan tehtäväksi jää tusautella kaikki sankaria uhkaavat vaarat taivaan tuuliin.

Homma ei ole kuitenkaan silmitîntä räiskimistä, vaan tähtäystä ja hoksottimia vaativaa tarkkuusammuntaa. Ensisijaisia kohteita ovat kaikki Bota uhkaavat projektiilit: kivet, tynnyrit ja sen sellaiset, mutta lähes kaikki ruudulla näkyvä on ammuttavissa. Ihan kaikkea ei pidä suinkaan tuhota. Omenat antavat lisää energiaa, ellei innokas pelaaja kerkeä vahingossa ampua niitä nuuskaksi. Lisää tulivoimaa saa keräämällä räjähtäviä tammenterhoja.

Ruudulla kävelevää vipeltäjää voi myös ohjata rajoitetusti. Ampumalla miekkosta kupoliin hän kellahtaa kanveesiin, kun taas häntään osunut laukaus saa kaverin loikkaamaan ilmaan. Rescue Shot on malliesimerkki pelistä, jossa kaikki palaset ovat loksahtaneet hyvin yhteen. Tarina tukee peliä ja päinvastoin.

Ikävän kuolon koittaessa tilanteen saa tallentaa ja homma jatkuu kyseisen tason alusta. Vaikeusasteita on kolme, josta kannattaa reilusti valita se vaikein. Kaksinpeliäkään ei ole unohdettu. Toisen valopistoolin myötä kaveri voi osallistua räiskintään milloin tahansa. Padillakin pärjää teoriassa, muttei käytännössä.

Jouhevasti etenevässä tarinassa on muutama ikävämpi kohta, missä tarvitaan oikea-aikainen ja tarkka laukaus Bon häntään. Myîs pelin lyhyys syö pisteitä, mutta muuten Rescue Shot on todellinen pelastuslaukaus tavallisten valopistooliräiskintîjen joukossa. Huumori on hauskaa ja grafiikka kerrassaan söpöä. Älkää antako sen hämätä, sillä pyssyleikeissä Bo rökittää rujot zombiet sata nolla.

89