Reset Generation (N-Gage)

RedLynx teki N-Gage-kännyköiden parhaan pelin, Pathway to Gloryn, ja näyttää nyt, että osaaminen ei ole kadonnut minnekään. Reset Generationissa yritetään ryöstää prinsessa muilta ja varjella samalla omaa kruunupäätään. Kähinässä on mukana kahdesta neljään osapuolta, ja vuoropohjaiset kamppailut käydään erimuotoisilla pelilaudoilla, joihin rakennetaan Tetris-hengessä itselle suotuisaa kulkualustaa.

Vastustajat yrittävät luonnollisesti samaa, ja päällekkäisyyksiltä ei voi välttyä. Yhteen vuoroon kuuluu myös vastustajien alustojen pommittaminen ja laudalle ilmestyvien apuvälineiden (kranaatit, teleportit) haaliminen tai vaikka vihollisten fyysinen kurittaminen. Jos käytössä olevan hahmon erikoisvoima on latautunut, sitäkin ehtii vielä käyttää.

Erilaisia pelihahmoja on kymmenen, ja jokaisella on oma erikoiskykynsä. Hurmaava putkimies panee prinsessat keräämään apuvälineitä laudalta, kyborgi hyppää rakettikengillään ja siili huristaa autollaan kenttää pitkin niin kauan että törmää johonkin.

Jos intertekstuaalisuus olisi syntiä, Reset Generationin tekijät kärventyisivät jo helvetin kuumimmissa liekeissä. Peli on ängetty tupaten täyteen supernörttitason huumoria vuosikymmenten varrelta. Ja suurimmalta osin onnistuneesti. Pelikuvastoa hyödynnetään välillä niin roisisti, että siitä ei voi kuin pitää.

Reset Generationin yksinpeli on käytännössä harjoitusta moninpeliä varten, mutta senkin läpäisyssä vierähtää helposti nautinnollinen neljä viisi tuntia. Jokaisella hahmolla on kaksi tehtävää, ja kun ne on pelannut läpi, pääsee käsiksi viimeiseen hahmoon Dr. Lovebomberiin. Reset Generationin yksinpeliä voi pelata myös pelin kotskasivuilla osoitteessa www.resetgeneration.com.

Reset Generation on ainoa N-Gage-peli, joka hyödyntää alustan tarjoamaa moninpelimahdollisuutta täysipainoisesti. Maksimissaan neljän pelaajan moninpeliin liittyminen on salamannopeaa, ja peli toimii tasaisen sujuvasti.

Reset Generationin suurin heikkous on sen tuuripainotteisuus. Jos sattuu saamaan huonoja palikoita pelikenttänsä rakentamiseen ja jos omille nurkille putoavat apuvälineet ovat kehnoja, voittamisesta on turha edes haaveilla. Tuurissa on onneksi se hyvä puoli, että ajan myötä se tasoittuu.

Moninpelissä paljastuu myös hahmojen epätasapaino: suurin osa pelaa joko Monster Trainerilla, joka loihtii erikoisominaisuutenaan laattoja räjäyttävän ja värjäävän Mustan velhon tai Kyborgilla, joka loikkaa prinsessa kainalossa kotilinnaansa alta aikayksikön.

Turhaan silti natisen: Reset Generationista on hiton vaikea päästää irti. Ja viiden euron hintaisena se on aivan uskomattoman hyvä diili.

90

Lisää aiheesta

  • Boom Blox (N-Gage)

    Steven Spielbergin Nintendo Wiille hääräämä Boom Blox (Pelit 6/08, 91 p + Pelit suosittelee) on mainio palikkapeli, joten sen taskuversiolle oli kovat odotukset. N-Gagen Boom Bloxissa kerätään tähtipalikoita ja niistä saatavia pisteitä kuulia viskomalla. Kimuranteissa kentissä on mukana…
  • Bounce: Boing Voyage (N-Gage)

    Bouncen pääosassa on pirteä punainen pallo, joka kulkee iloisesti värjättyjen kenttien läpi ja keräilee joko kolikoita tai lasikuulia. Vastuksena pallolla on häijysti naureskeleva Kuutio, joka kiusaa metsän eläimiä sadistisilla hypnoositempuillaan. Matkan varrella vastaan tulee moninaisia…
  • Brothers in Arms (N-Gage)

    Toinen maailmansota ei pääty koskaan. Brothers in Arms -toimintaräiskeessä pelaaja ohjastaa yhtä sotilasta natseja vastaan läpi putkisuorien taisteluiden. Konekiväärin lisäksi kouriinsa saa niin käsikranaatteja, sinkoja kuin jopa tankin.
    Pelaaminen on suoraviivaista räiskytystä.…