Resident Evil 2 (GameCube)

Resident Evil 2:n tarina on tuttua huttua. Aloitteleva poliisi Leon S. Kennedy saapuu Raccoon Cityyn ja huomaa kaupungin olevan zombien ja muiden hirviöiden hallussa. Toinen pelattava hahmo Claire Redfield on kaupungissa etsimässä kadonnutta veljeään. Hahmoilla koitetaan pysyä zombien keskellä hengissä räiskimällä ja ratkomalla erilaisia puzzleja, joissa esimerkiksi kirjahyllyn kirjat pitää järjestellä samaan muotoon kuin viereinen taulu.

Legendaarisen surkeaa ohjaussysteemiä ei ole muutettu tippaakaan. Leon ja Claire liikkuvat törmäilemällä seiniin ja nurkkiin. Loogisuuden nimissä kamala inventaariosysteemi on myös säästetty. Pelaaja saa kantaa mukanaan keinotekoisen harvoja tavaroita, eikä niiden koolla ole mitään merkitystä. Jokainen Capcomissakin tietää, että säilytysarkkusysteemi on susi ja lisäksi niin epälooginen, että se pilaa tunnelman.

Peliä ei ole paranneltu juuri millään tavoin. Jopa grafiikan päivitys on jäänyt puolitiehen eikä Resident Evil 2 näytä uusimman konsolisukupolven peliltä vaan rumalta. Äänipuoli on kestänyt aikaa paremmin kuin grafiikka, sillä äänissä on fiilistä. Askeleet kaikuvat uskottavasti ja askeläänet muuttuvat alustan mukaan. Hirviötkin örisevät kohtalaisen vakuuttavasti.

Jos unohdetaan ajan kuluminen, on totta, että Resident Evil 2 on sarjan parhaita pelejä. GameCube-käännös ei kuitenkaan ole kaksinen. Resident Evil -ummikolle Resident Evil 2 voisi olla nippanappa järkevä hankinta noin 30 euron hintaan. Koska peli maksaa enemmän, kehotan unohtamaan koko jutun. Samasta hyllystä löytyy myös Eternal Darkness, joka on paljon parempi kauhupeli.

68