Resident Evil 5: Gold Edition (PS3) – Jotain vanhaa

Kaikki ei ole kultaa, mikä kiiltää. Onko Ressu vitosen Gold-versio sittenkin vain terästä?

Resident Evil 5 on peli, jonka pitäisi olla tuttu suurimmalle osalle pelaajista. Jollei muuten, niin ainakin vuoden takaisen rasismikohun vuoksi.

Gold Edition lykkää pakettiin mukaan laajennetun Mercenaries-minipelin ja moninpelattavan Versus-tilan sekä kaksi uutta tarinaskenaariota, jotka voi pelata peruspelin tapaan läpi joko kaksinpelinä tai yksin tietokoneen ohjastaman avustajan tukemana.

Pääjuonessa vanha Resident Evil -tuttu Chris Redfield suuntaa Afrikkaan estämään terroristien biologisten aseiden kauppoja ja etsimään kadonnutta pariaan Jilliä. Kapulat lentävät rattaisiin ja Chris joutuu taistelemaan selviytymisestään Sheva-kaunottaren kanssa. Seuraa paljon toimintaa ja ammuskelua, sekä hurja määrä tartunnan saaneita zombahtavia alkuperäisasukkaita.

Jotain uutta

Lost in Nightmares -lisäri kertoo päätarinan sivujuonteen, jossa Chris ja Jill joutuivat erilleen tutkiessaan Umbrella-yhtiön perustajan kartanoa. Tunnelmaltaan lisäri on tehty vanhoja Resident Evileitä mukaillen. Hahmojen kontrollointi on samanlaista kuin vitosessa, mutta vihollisia tulee vastaan vain harvakseltaan ja tunnelma on nostettu toiminnan yläpuolelle. Jopa ovet avautuvat kuin vanhoissa peleissä!  Lost in Nightmares on ehdottomasti parasta mitä Gold Edition tarjoaa, maukas tuulahdus menneisyydestä ja maistuu koko (turhan lyhyen) kestonsa ajan harvinaisen herkulliselta. Se myös esittelee täysin uuden ja vaikuttavan hirviön.

Se toinen lisäri, Desperate Escape, onkin sitten lisää sitä samaa kuin peruspeli, tällä kertaa Jillin ja Joshin näkökulmasta. Pituus ei kummassakaan päätä huimaa, sillä ne ovat läpi jo noin tunnin pelaamisen jälkeen.

Jotain lainattua

Moninpelaajille suunnattu Versus-lisäosa tarjoaa niin taistelua maksimissaan neljän pelaajan kesken kuin saman porukan kamppailua vihollisryöpytystä vastaan. Kun markkinoilla on paljon parempiakin moninpelejä samasta aiheesta (köh köh Left 4 Dead köh köh), Resident Evil 5:n versus-tila ei palvele kovinkaan suurta yleisöä.

Playstation 3:n Gold Editionin ostajat saavat kaikki lisäosat suoraan blue-raylta, mutta boksiversion hankkijoiden on tyydyttävä latauslipukkeeseen, jolla lisäosien hankkiminen onnistuu. Kaikki lisäosat ovat myös ostettavissa konsolien nettikaupoista erikseen vanhan vitosressun omistajille. Capcomin perinteiden mukaisesti PC-versiosta ei ole puhuttu.

Resident Evil 5 on sama kakku kuin vuosi sitten, mutta paksummalla kuorrutuksella. Sääli, että Playstationin movetuskepeillä toimiva Alternative Edition on ilmeisesti jäämässä vain japanilaisten iloksi, sillä jo nelosressu toimi parhaiten Wiin kapuloilla.

86