Ring of Red (PS2)

Yleisiä taisteluohjeita Pohjois-Japanin ja neukkujen rökittämiseen.

Hyökkäysetäisyys ja korjaus

Jos mahdollista, aloita hyökkäys aina mechan optimaaliselta iskuetäisyydeltä. Tavalliset AFW:t (Weizegger ja Ryoko) ovat parhaimmillaan keskipitkillä etäisyyksillä (Medium Range), eli hyökkää vinossa kulmassa olevasta ruudusta. Kevyet AFW:t (Kinasato ja Jun) ja Anti-AFW:t (Ippei ja Emilio) tekevät pahaa jälkeä lähituntumasta (Short Range), eli hyökkää vierekkäisestä ruudusta. Nelijalkaiset tykistö-AFW:t (John ja Ayana) aiheuttavat rankkaa tuhoa pitkältä etäisyydeltä (Long Range), eli hyökkää kahden ruudun päästä. Kun vihollinen hyökkää, siirry taistelun aikana tehokkaimmalle etäisyydelle. Muista käyttää pääkartalla korjaus (Recover) -komentoa aina tilaisuuden tullen, jos AFW on rikki.

Taistelu

Tavallisilla ja Anti-AFW-yksiköillä kannattaa tunkea aivan lähituntumaan (C.C., eli Close Combat -etäisyys), jos vastassa on kevyitä mechoja tai tykistöä. Ne eivät voi lyödä takaisin, joten niitä voi huoletta hakata tohjoksi. Lyönti sopii mainiosti myös minkä tahansa huonossa kunnossa olevan vihollisen nopeaan murskaamiseen, kunhan huolehdit siitä, että ehdit iskemään ensin. Vastavuoroisesti tykistön ja tiedustelumechojen kanssa on syytä tarkkailla etäisyyttä jatkuvasti, jos vastassa on isoja nyrkkisankareita.

Lyöntikyvyttömiä yksiköitä kannattaa tukea miina- (Mine), vaijeri- (Wire), puhdistus- (Cleanup) ja korjaus- (Repair) kyvyillä varustetuilla jalkaväen osastoilla. Vaijerit pysäyttävät vastustajan etenemisen. Puhdistus poistaa vihollisen ampumat vaijerit ja miinat. Lähitaisteluun rynnivä mecha taasen ajaa miinaan. Korjausporukka hoitaa luonnollisesti hajonneet jalat ja muut viat kuntoon.

Jokaisen mechan hyökkäyskykyä kannattaa piristää jalkaväen yksiköllä, jota on siunattu joko kranaatti- (Grenade), ohjus- (Homing Missile) tai sinko- (Charge Fire) kyvyllä. Mukaan on syytä ottaa myös porukoita, joilla on joitakin erikoisammuksia, kuten APC tai APCR. Ne osuvat takuuvarmasti, vaikka vastustajalla olisi väistö- (Dodge) komento päällä. Runsaasti ampuvien yksiköiden mukana kannattaa raahata myös valoraketteja (Illumination Shot) yön varalta.

Keskitä hyökkäykset vihollisen mechaan, sillä jalkaväkeen on turha haaskata aikaa. Iske yhden vastustajan kimppuun niin kauan, kunnes se tuhoutuu, sillä muuten se voi siirtyä kauemmas korjaamaan itseään. Säästä Maximum Attack -erikoiskykyjä viimeiseen asti. Niihin kannattaa turvautua vasta, kun muu ei auta tai yksikkö on vaarassa tuhoutua.

Pakeneminen

Jos mechan kestokyky on taistelun alussa noin sata pojoa, pakittaminen kannattaa aloittaa välittömästi. Junin ja Kinasaton pakoa voi siivittää Maximum Attack -valikon väistökomennolla. Älä käytä jalkaväkeä paon aikana, sillä AFW pysähtyy jalkaväen operaatioiden ajaksi. Livistäessäsi voit ampua nopeita tuurilaukauksia vihollista kohti, mutta älä tuhraa aikaa tähtäämällä huolellisesti.

Jos varmasti osuvia erikoiskuteja on vielä jäljellä, ne kannattaa käyttää pois viimeistään tässä vaiheessa, sillä pako ei ole pomminvarma juttu.

Lisää aiheesta