Robocop (nettiarvostelu) (PS2)

Titus Softwaren päätös kaivaa Robocop-lisenssi naftaliinista tuntuu merkilliseltä, sillä viimeisin Robocop-elokuva, soopaa, tehtiin jo 1993. Sitä seuranneet tv-sarjat olivat vielä suurempaa soopaa. Edellinen (ja ainoa) hyvä Robocop-tuote, Paul Verhoevenin alkuperäinen väkivaltaeepos, on peräisin vuodelta 1987.

Robocop on harvinaisen suoraviivaista ja pelkistettyä kolmedeepräiskyttelyä. Yhdeksässä tehtävässä on periaatteessa ensi- ja toissijaisia tavoitteita, mutta merkitystä niillä ei ole. Pahat pojat nirhataan (aseina automaattipistooli, minigun, raketinheitin), elleivät he antaudu, jolloin heitä ei saakaan lopettaa, ja hyvät pelastetaan. Pääjuoni etenee rumien piirrettyjen uutisvälähdysten ja mitäänsanomattomien renderoitujen välipätkien myötä.

Kenttäsuunnittelu on sinänsä ok, mutta tehtävät ovat tolkuttoman pitkiä ja vaikeita. Pelasin suosiolla helpoimmalla tasolla, mutta silti vierailin vähän väliä kuoleman rajamailla. Syytä ei ole vaikeaa löytää: kaikki paikat on ahdettu mahdollisimman täyteen vihulaisia. Lyijymyrkytystä on pidemmän päälle vaikeaa välttää, varsinkaan kun Robocop ei osaa hypätä tai kyykistyä suojaan.

Konekivääripesäkkeet ja minigun-robotit ovat erityisen ilkeitä, ja parannuspaketit suhteellisen harvassa. Tallentaa ei voi kuin tehtävien välissä, ja kuoleman jälkeen joutuu palaamaan alkuun. Murskaimen kaltaiset laaki ja vainaa -ansat ovat aina yhtä riemastuttavia tallentamattomuuden kera tarjoiltuna.

Kontrollit toimivat kelvollisesti, joten Robocop saattaisi jollain alkukantaisella tasolla toimia simppelinä perusräiskintänä, ellei tekninen toteutus sanalla sanoen haiskahtaisi. Grafiikka vielä menettelee, mutta heti kun ruudulla on vähänkin enemmän toimintaa, epäinhimillinen nylkytys rampauttaa pelattavuuden täydellisesti ja bugejakin on rutkasti.

Piirretty grafiikka on amatöörimäisen rumaa, äänet tylsää poppia ynnä pauketta ja näyttely järkyttävää mökellystä, jollaista kuulee tosielämässä vain Korson aseman kieppeillä. Robokytän one-linerit eivät voisi huonommin sopia hahmon suuhun, mikä on omalla tavallaan huvittavaa.

Jos on pakko räiskiä, parempia vaihtoehtoja riittää. Robocopista et saa kuin pahan mielen ja pääsi huonolla tuurilla kipeäksi.

55