Roccat Taito

www.roccat.org

Kunnon pelihiiri on turha, jos sen alla ei ole riittävän siloinen pinta. Roccatin Taito-matosta ei ainakaan lopu lääni kesken.

Saksalainen Roccat on puskemassa Steelseriesin rinnalle Euroopan pelitarvikemarkkinoille. Suomalaisesta näkökulmasta katsottuna firman valitut tuotenimet ovat vähintäänkin huvittavia: hiirimatto on Taito, hiiri Kone ja näppäimistö Valo. Taustatarinan mukaan kaikki ovat syntyneet salaisessa tutkimuslaboratoriossa Inarissa. Mitähän nappeja siellä Saksanmaalla on tällä kertaa vedelty?

Taito-matto on rullalle menevää kangasmallia. Tällaiset sukelluspuvun palat eivät yleensä pärjää koville muovi- tai metallitasoille, mutta Taitossa laatuero jäykkiin levyihin on onnistuttu kutistamaan yllättävän pieneksi. Neljän millimetrin paksuus ei ole liian suuri, jotta se haittaisi käytössä, mutta tästä huolimatta kangasmatto tasoittuu pöydälle ongelmitta. Useinhan rullalla säilytettävät matot tahtovat aaltoilla pitemmänkin käytön jälkeen häiritsevästi.

Matto on päällystetty erittäin liukkaalla kuumakäsitellyllä kuidulla, jonka kuvio on lähes häviävän pientä. Lopputulos on mainio ja kunnollinen hiiri luistaa pinnalla menemään lähes yhtä hyvin kuin kovalla muovitasolla. Kestävyydestä on vaikea sanoa mitään täysin varmaa, mutta ainakin maton puhtaanapito on helppoa: kaikki lika irtoaa vaivattomasti parilla pyyhkäisyllä.

Perinteiseen tapaan maton alapuoli on kuvioitua kumia, joka pitää pelivälineen paikoillaan. Taitossa kuvio on kuitenkin melko heikko eikä pureudu pöydän pintaan kovin voimakkaasti. Tämä voi muodostua ongelmaksi liukkaalla pöytätasolla, mutta erityisen merkittävä vika ei onneksi ole.

Erikoisinta Taitossa on sen järkyttävän suuri koko. Hurja 40 senttiä leveä ja 32 senttiä syvä matto on niin kookas, että sen päällä voi melkein pitää piknikit. Suuresta koosta saattaa olla hyötyä ahkerille sniputtajille, mutta muille siitä on vain haittaa. Omalle pelipöydälleni moinen hirviö ei esimerkiksi tahtonut mahtua edes änkeämällä. Jos ovimaton kokoinen taso mahtuu näppäimistösi viereen, niin Taito on erinomainen valinta pelaajan hiirimatoksi.

Arvostelu on luettavissa www.pelit.fi:ssä 5.5.2009.

Lisää aiheesta

 • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

  Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

  Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
 • Roccat Kone+

  Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

  Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
 • Logitech G110

  Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

  Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…