Rock N’ Roll Climber (Wii)

Wii Fitin kylkiäisenä miljooniin koteihin saapunut tasapainolauta on hieno laite, jota tuetaan harmillisen vähän. Rock N’ Roll Climber -seinäkiipeilysimulaattori korjaa tilannetta, sillä tasapainolauta on toiminnan keskiössä ja kiipeileminen on selvästi tylsempää ilman sitä.

Rock N’ Roll Climberin fiilis on niin lähellä seinäkiipeilyä kuin se lattialla vain voi olla. Eteneminen on hidasta, rauhallista ja pidemmän päälle hikistä puuhaa. Tasapainolaudalla ohjataan kiipeilijän jalkoja, Motella ja Nuntsalla käsiä. Kun seisoo vain vasemmalla jalalla ja nojaa eteenpäin, kiipeilijän oikea jalka hamuaa tukea ylempää. Ohjaimia pidetään pystyssä kropan edessä ja kun liipaisimet ovat pohjassa, kiipeilijä pitää otepaikasta kiinni. Akselin ympäri pyörittäminen määrittää käden suunnan ja hauiskääntömäinen koukkaaminen kiskoo kiipeilijää käsien varassa vähän ylemmäs.

Seinillä on erilaisia otepaikkoja: tukevia kohoumia, vain käsille tarkoitettuja syvennyksiä, murtuvia ja luistavia kädensijoja. Jos kiipeilijä päätyy luonnottomaan asentoon, alter egon nikamiin sattuu ja ainakin yksi raaja pettää, mikä liukkaalla tietää putoamista. Jalkojen paikkaa on toisinaan vaikea määrittää nopeasti, mikä aiheuttaa ongelmia vaikeampien muurien niukoilla otepaikoilla. Märällä kalliolla meni hermo, kun en saanut kentän lopussa millään otetta haluamastani paikasta ajoissa ja putosin ainakin kymmenen kertaa putkeen, samasta paikasta.

Tasapainolaudan tukema Rock N’ Roll Climber on taatusti omaperäistä ja pettävän rauhallista toimintaa. Se käy jopa kevyestä treenistä, sillä puolen tunnin kiipeilysessiossa otsa kostuu kummasti. Kiipeily on kivaa, mutta seinien ja kallioiden vaikeustasot ovat hakusessa. Koko pelin vaikein paikka tuli vastaan vähän puolivälin jälkeen.

82

Lisää aiheesta