Rock Revolution (PS3)

Vaikka musapelit myyvät kuin korvatulpat oopperajuhlilla, koko genren alun perin luonut Konami on saanut nuolla länsimaissa näppejään. Rock Revolutionissa on tarkoitus päästä jaolle.

Rock Revolution kopioi Rock Bandin ja Guitar Hero World Tourin bändipelin, mutta jättää laulajan pois yhtyeestä. Tämä tuntuu erityisen oudolta, kun ottaa huomioon Konamin historian karaoke-peleissä. Hyvänä puolena peli tukee Rock Bandin ja Guitar Herojen soittimia. Siihen ilakointi pitkälti jääkin, sillä pelimekaniikka ja musiikkivalikoima eivät pärjää vertailussa.

Ruudulle ilmestyvät sormimerkit valuvat suoraan ylhäältä alas, mikä tekee nuottien seuraamisesta raskasta etenkin nopeammissa kappaleissa. Ongelmia lisää se, että peli on todella ronkeli oikean ajoituksen kanssa ja osumat arvotetaan eri lailla tarkkuudesta riippuen. Testirupeaman koomisin hetki tuli, kun sain biisin läpi 100 prosentin tarkkuudella, mutta silti tähtiä herui vain kolme kappaletta. Siinä hetken aikaa raavin päätäni ja ihmettelin.

41 kappaleen biisivalikoima on suppea ja kaikki esitykset covereita, jotka ovat musapeleissä jo eilispäivää. Laatu vaihtelee laidasta laitaan, mutta liian usein huomaa soittavansa jotain muuta kuin alkuperäistä esitystä.

Rock Revolution olisi ollut kova juttu ennen alkuperäistä Guitar Heroa, mutta Rock Bandin ja World Tourin aikana se jää auttamatta soittamaan kolmatta kitaraa. Vaikka peli ei ole aivan täydellinen floppi, ei sen ostamiseen ole yhtään hyvää syytä.

65