Rocket Knight (Xbox 360)

Rocket Knight Adventures jatko-osineen on yksi 16-bittisen kauden unohdetuista helmistä. Tasoloikkaseikkailun koukkuna on päähahmon rakettireppu, joka salli lennokkaan kenttäsuunnittelun ja hurjan vauhdin.

Sarjan uusin osa jatkaa saman mallin mukaan. Ritariopossumi Sparkster kiitää hillitöntä tahtia eteenpäin, lyö pahoja valloittajasusia miekalla ja kerää ympäristössä lojuvat timantit parempaan talteen. Kiivasta tasoloikkatoimintaa rytmitetään vaakatasossa vierivillä, shmup-tyylisillä lentokentillä.

Rakettireppua käytetään kenttäsuunnittelussa oivallisesti. Avarissa tiloissa syöksyhyökkäys niittää vastustajia kuin heinää ja auttaa etsimään ovelasti piilotettuja jalokivikätköjä. Loppupelin robottitehtaan ahtailla käytävillä peliin tulee vieno puzzlevivahde, kun raketilla täytyy suhahdella pirullisten laseransojen ohitse. Kontrollit toimivat hyvin, joten homma pysyy hanskassa myös viimeisten tasojen kovassa menossa.

Herkkua riittää kuitenkin vain kahdeksi tunniksi, ja saavutussiepparit voivat jopa kasvattaa pistetiliään pelaamalla pelin läpi alle tunnissa. 15 euron pelille se on melkoisen vähän, etenkin kun uudelleenpeluuarvoa Rocket Knightilla ei kummoisesti ole. Peli on kuin tuhti toimintaelokuva, jota ei mielellään katso heti uudestaan.

Pituuspuute on paha, mutta lyhyen kestonsa ajan Rocket Knight on tyylipuhdasta retronirvanaa. Hintapyyntö on kova, mutta jos huomaa haikailevansa vanhojen tasohyppelyklassikoiden perään edes silloin tällöin, kannattaa taalat lyödä tiskiin.

84