Samurai Jack: The Shadow of Aku (PS2) (nettiarvostelu)

Genndy Tartakovskyn Cartoon Networkia varten luoma ja meillä Suomessa Subtv:llä näkyvä animaatiosarja Samurai Jack herättää katsojan mielenkiinnon persoonallisella tyylillään ja humoristisella asenteellaan. Samurai Jack jahtaa aina ja ikuisesti pahaa jumalolentomaista maagia nimeltään Aku. Jack siirtyi tahtomattaan tuhat vuotta tulevaisuuteen, jolloin Aku hallitsee koko maailmaa. Pelissä Jack etsii aikaportaalia, joka veisi hänet takaisin menneisyyteen. Näin hän voi ehkä estää Akun valtaannousun tulevaisuudessa.

Tasohyppelyksi Shadow of Aku sisältää tavallisten enemmän taisteluita. Tärkein ase on katana, jolla on kieltämättä kiva huitoa. Erityisesti pidin mahdollisuudesta torjua miekalla vihollisrobottien tapposäteet takaisin ampujaansa Jedi Jackin tavoin. Mutta taisteluista puuttuu koukku: se on hösötystä ja kahden taistelunapin sattumanvaraista hakkaamista, joista irtoaa torjunta ja muutama kombohyökkäys, joita opitaan matkan varrella lisää. Jousipyssyn ja heittotähtien viihdearvo pelastavat show'sta sen, mikä pelastettavissa on.

Ääninäyttelijät ovat samat kuin tv-sarjassa. He myös hoitavat hommansa yhtä hyvin kuin sarjassa, mutta piirroselokuvamainen grafiikka tökkii kuin ilkeä isoveli pikkusiskoaan automatkalla. Näyttelijöistä huolimatta kokonaisuus ei tavoita esikuvansa henkeä ja on muutenkin insinöörimäinen suoritus, sillä helahoito on koottu ilman yritystä tai pisaraakaan luovuutta. Vain kohtalaisen onnistunut huumori estää ryhtymästä täydelliseen teurastukseen.

Toiminnallinen tasohyppely, taisteluita, avaimia ja lukkoa, kaikenlaisia kerättäviä juttuja, tasopomoja... Samurai Jack tunkee entuudestaan turhan ruuhkaiseen paikkaan: aidan matalimpaan kohtaan.

65