Sapkowski vaatii rahaa Witcher-lisenssistä

Noituri-kirjailija Andrzej Sapkowski vaatii CD Projektilta lisäkorvausta Withcer-lisenssin käytöstä. Tieto paljastui CD Projekt Redin jättämän sijoittajailmoituksen perusteella.

Andrzej Sapkowski haluaa lisää rahaa Witcher-oikeuksista, sillä CD Projektille jättämässä vaatimuksessa Sapkowski ilmoittaa, että maksettu korvaus oli liian pieni suhteessa saatuihin etuihin. Sapkowski vaatii vähintään 6 prosenttia voitoista tai 60 000 000 zlotya eli noin 14 miljoonaa euroa. Kirjeessä myös kyseenalaistetaan se, koskeeko aiempi sopimus myös Witcher-sarjasta tehtyjä muita pelejä ja DLC-laajennuksia. Sapkowski ilmoitti vievänsä asian tarvittaessa oikeuteen.

CD Projektin johto ilmoittaa olevansa asiasta eri mieltä, mutta pyrkivänsä kiistassa molempia osapuolia tyydyttävään ja aiempaa sopimusta kunnioittavaan ratkaisuun.

Aikanaan CD Projekt Red tarjosi Andrzej Sapkowskille Noituri-kirjojen pelioikeuksista rojaltisopimusta, mutta Sapkowski itse halusi kertakorvauksen. Summa oli vain 35 000 zlotya, joka on noin 8 200 euroa. Kun sopimus tehtiin, CD Projekt ei ollut julkaissut vielä yhtään omaa peliä. Vuoden 2017 loppuun mennessä Wicher 3 oli myynyt 33 miljoonaa kappaletta. CD Projekt Red teki viime vuonna voittoa noin 47 miljoonaa euroa.