Sata peliä tekee puolet Steamin myynnistä

Valven mukaan kuvassa ovat vuoden 2017 eniten rahaa tuottaneet pelit Steamissa.

Digimyynti tekee pelialasta entistäkin vahvemmin hittivetoisen, paljastaa SteamSpyn Sergey Galyonkinin Steam-analyysi. Galyonkin piti Steam-luentonsa kevään GDC-messuilla.

Galyonkin arvioi, että puolet Steamin 4,3 miljardin dollarin myynnistä tulee sadasta eniten myyvästä pelistä. Steamissa on myynnissä noin 21 000 peliä. Luvussa huomioidaan vain varsinainen pelimyynti eikä esimerkiksi DLC- ja mikromaksuja.

Steamissa on tapahtunut jo sama ilmiö kuin mobiilipelikaupoissa. Valtaosa peleistä on yleisölle täysin näkymättömiä ja julkaisut hukkuvat toistensa sekaan. Viime vuonna Steamissa ilmestyi keskiarvon mukaan 21 peliä päivässä.  

Vuoden 2017 parhaiten myynyt peli Steamissa on PUBG noin 28 miljoonan kappaleen ja 600 miljoonan dollarin myynnillään. Toinen on Counter-Strike: Global Offensive 120 miljoonalla dollarilla ja kolmas Grand Theft Auto V 83 miljoonan dollarin myynnillä. Kärki on sikäli mielenkiintoinen, että vain PUGB ilmestyi viime vuonna, Counter-Strike ilmestyi 2012 ja Grand Theft Auto 2013. Pelimyynnin TOP 20:een pääsi noin 22 miljoonan dollarin myynnillä. 

Galyonkinin laskelmien mukaan Steamissa on 291 miljoonaa tiliä, joista 63 miljoonaa luotiin viime vuonna. Kahden viikon aikana Steamin on käynnistänyt 57 miljoonaa käyttäjää ja 25 % heistä on pelannut vähintään yhtä peliä. 

Steamin omistaa yksityisomistuksessa oleva Valve, joka ei kerro tarkkoja lukujaan julkisuuteen. SteamSpyn analyysia pidetään tarkimpana arviona Steamin todellisista luvuista.