Scene It? Light, Camera, Action (Xbox 360) – Erilainen elokuvailta

Pelikonsolien tietovisailut ovat sopivassa fiiliksessä erittäin viihdyttävää ajankulua, sillä ne yhdistävät hienosti television, konsolin ja tietokilpailun edut. Elokuviin keskittyvä Scene It -tietokilpailupeli hyödyntää aitoja filmipätkiä esimerkillisen hyvin.

Scene Itissä on perusvisailua monipuolisempia kysymyksiä. Tavallisia tekstipohjaisia kysymyksiä ryydittävät muun muassa suoraan elokuvista napatut videopätkät, valokuvat ja julisteet. Leffojen nimien arvuuttelussa käytetään runsaasti näppäriä graafisia kikkoja: kuvasta on poistettu jotain, juliste ilmestyy yksityiskohta kerrallaan tai naivistinen animaattori piirtää rainan konseptikuvan.

Tasoituksen vuoksi Scene It ei koettele pelkkää elokuvatietämystä, vaan anagrammeissa, piktogrammeissa, sana-assosiaatioissa ja muissa hoksotintehtävissä vaaditaan annos huomiokykyä. Videon jälkeen saatetaan kysyä esimerkiksi, kuinka monta tuolia kohtauksessa näkyi.

Kaikki kilpailijat vastaavat kysymyksiin yhtäaikaa. Mitä nopeammin kysymykseen vastaa oikein, sitä enemmän pisteitä saa. Yrityksiä on vain yksi ja väärästä vastauksesta tulee oikean vastauksen verran miinusta. Ensimmäisellä kierroksella pistepottia kartutetaan ilman pelkoa miinuksista ja finaalissa ketjutetut oikeat vastaukset nostavat pistekerrointa, jonka turvin saattaa päästä vielä kaukaa takaa voittokamppailuun mukaan. Kysymykset keskittyvät pääasiassa Hollywood-tuotantoon.

Scene It? Lights, Camera, Action on vain Xbox 360:lle, mutta loppuvuodesta PS3- ja Wii-omistajat saavat samaan ideaan perustuvan Scene It? Bright Lights! Big Screen! -visailun. Alustavalikoiman laajentumisen ohella leffa-aiheisten pulmien ja minipelien määrää lisätään entisestään ja kysymyksissä käsitellään elokuvia aina neljän vuosikymmenen takaa. Oli alusta tai versio mikä hyvänsä, Scene It on rento elokuvavisailu, joka ottaa suhteellisen rajallisesta aihepiiristä kaiken irti.

70