Scrabble

Lautapeli. Scrabble on suomeksi Alfabet eli yksi kaikkien aikojen levinneimpiä lautapelejä, jota muun muassa Lassi ja Leevi pelaavat varsin usein.

Scrabble/Alfabet on laudalle siirretty ristisanatehtävä, jossa pyritään kehittämään mahdollisimman pitkiä, vierasperäisiä kirjaimia viliseviä sanoja seitsemästä käytettävissä olevasta kirjaimesta. Eri kirjaimilla on omat pistearvonsa, ja lisäksi ruuduista voi saada kirjaimen tai peräti koko sanan pisteet tuplana tai triplana. Parhaimmillaan peli on kaksinpelattaessa, kun vastakkain on tasavertaiset kumppanit.

U.S. Gold on siirtänyt Scrabblen varsin ansiokkaasti tietokoneelle. Valittavana on monta vaikeusastetta ja kone tunnistaa virallisen Scrabble-sanaston mukaiset sanat. Omia sanoja ei siis voi opettaa.

Näin suomenkieliselle englanninkielisen Scrabblen pelaaminen on vaativaa, mutta yllättävän hauskaa. Ohjelma antaa pyydettäessä vinkkejä, tai kertoo, kuinka paljon enemmän pisteitä olisi ollut mahdollista saada. Suosittelen kuitenkin pelaajille noin puolenvälin paikkeilla olevia tasoja, sillä vaikeimmilla tasoilla pelkkä vihjesanojen ymmärtäminen tuottaa ylivoimaisia vaikeuksia.

80