Secret Weapons of Luftwaffe: Lisäosat – (Lyhyesti)

P-80 Shooting Star

Lucasfilmin Secret Weapons of Luftwaffe jatkaa paisumistaan. Uusin tulokas, tosin taas amerikkalaisten riveihin, on jenkkien suihkuhävittäjä P-80 Shooting Star. P-80 ehti osallistua sotaankin, mutta nippa nappa, eikä ikinä oikeasti ottanut yhteen Luftwaffen suihkuhävittäjien kanssa. Nyt tämäkin on mahdollista korjata.

P-80 on varsin mukava kone. Nokalla keikkuu kuusi 50 kaliiberin konekivääriä eikä kone tipu yhtä helposti kuin saksalaiset kollegansa. P-80 on tervetullut lisä erikoisuusarvossaan. Eipä tarvitse itkeä Mustangin ohjaamossa kun Gothat häviävät kaukaisuuteen.

Se, onko P-80 ostamisen arvoinen, riippuu sinusta.

90

Tour of Duty 3:He-162 Volksjäger

Toisen maailmansodan lopputuloksen ollessa harvinaisen selvä saivat Hitler ja Göring jälleen yhden kuolemattomista ideoistaan: koulutetaan Hitler Jugendin jäseniä muutamalla purjekonetunnilla lentämisen saloihin, ja lyödään ne massatuotannolla valmistetun suihkuhävittäjän ohjaimiin pyyhkimään taivas Liittouneiden pommikoneista. Saksan nuorison onneksi ohjelma ei ehtinyt käynnistyä.

Volksjägerissä oli yksi vakavampi puute: vaikka se koneena olikin ihan käyttökelpoinen, vaati se kokeneen pilotin tullakseen yhtenä kappaleena alas asti.

SWOTLiin kolmas datalevyke lisää aiempaa vähemmän: saksalaisia suihkuhävittäjiä löytyy perusversioistakin jo kolme eikä He-162:ssa ole mitään piristävän ainutlaatuista ominaisuutta, ei edes Mistel-pommeja.

Suositellaan perfektionisteille ja asianharrastajille.

85

Tour of Duty #4: Dornier DO-335 Pfeil

Ja Kuukauden SWOTL-levyke tuli taas! Tällä kertaa siltä löytyy saksalainen Dornier DO-335 Pfeil, toisen maailmansodan nopein ja osapuilleen viimeinen potkurikone. Sen osallistumisesta taistelutoimintaan ei kuitenkaan ole tietoja, koska Hitler ei pitänyt koneesta.

Pfeil on ainakin kiinnostavan näköinen: yksi potkuri edessä ja toinen takana. Aseistus koostuu yhdestä 30 mm tykistä ja kahdesta 15 mm konekivääristä. Että semmoinen leija.

Siinä missä P-38 ja P-80 ovat jotain uutta tarjoavia levykkeitä, ovat sekä He-162 että Do-335 Taas Yksi Saksalainen Suihku/Potkurikone. Do-335 sopii alan harrastajille ja perfektionisteille.

80