Seek and Destroy

Perinteille uskollista räiskintää on tarjolla kun etsitään ja tuhotaan Seek and Destroyssa. Klassisesta, suoraan ylhäältä kuvatusta kulmasta rällätään helikopterilla ja tankilla pitkin aavikkoa, tuhotaan tukikohtia ja pelastetaan panttivankeja.

Seek and Destroy on kuulemma aikaisemmin julkaistu Amigalla, vaikken minä muista sitä nähneeni. Samantyylisiä pelejä sen sijaan oli rutkasti pelihalleissa ja konsoleilla joskus kymmenisen vuotta sitten. Hyvälle yksinkertaiselle shoot-em-upille on periaatteessa aina tilaa.

Shareware-versiossa on kahdeksan tehtävää, joissa kaikissa ideana on tuhota vihollisen tukikohta ja samalla pelastaa panttivankeja. Tehtävien välissä voi ostaa uusia aseita: konetykin, raketteja, maahan ja ilmaan ammuttavia ohjuksia, napalmia, liekinheittimen sekä lentokoneilta tilattavan pommitusiskun. Uusien aseiden lisäksi jo ostettuja aseita voi parannella tehokkaammiksi. Rahana käytetään maastosta kerättäviä mitaleita.

Teknisesti Seek and Destroy toimii moitteetta, grafiikka pyörii vikkelästi hitaammallakin koneella eikä tulivoimassakaan ja sen efekteissä ole moittimista. Lysti loppuu kuitenkin lyhyeen, nimittäin shareware-versiossa on vain kahdeksan lyhyttä tehtävää, jotka nekin alkavat nopeasti toistaa itseään. Erilaisia vihollisia ei ole riittävästi, samat tykki- ja ohjustornit sekä tankit alkavat nopeasti tympiä, varsinkin kun niistäkään ei ole kunnon vastusta.

Myytävä versio sisältää kaksikymmentä uutta tasoa ja uusia aseita. En tiedä muuttuvatko tehtävät vaikeammiksi tai kuinka paljon uusia vihollistyyppejä on mukana, mutta puolessa tunnissa läpi sahatut neljä tehtävää ei aiheuta sen suurempaa hinkua pelata yhtään pidempään. Sääli sinänsä, sillä tällaisia suoraviivaisia räiskintäpelejä ei vieläkään ole PC:lle tehty kunnolla turhan usein.

63