Sensible Soccer V1.1 – We Will Rock You

Yksi parhaimmista Amiga-peleistä ja maailman paras jalkapallopeli Sensible Softwaren Sensible Soccer on kohdannut voittajansa. Tämän ihmepelin kannessa komeilee Ruud Gullit, ja sehän ei voi tarkoittaa kuin yhtä asiaa: Sensi Soccer on palanut kentille ja tuonut mukanaan ominaisuuksia, jotka eivät alkuperäiseen versioon ehtineet. Sensible Soccer v1.1 ei ole pelkkä datalevyke, vaan itsenäinen uusi peli.

Lähinnä jalkapalloa säännöllisesti seuraavia varten seurajoukkueet on päivitetty kauden 92/93 alkutilanteen mukaan. Esimerkiksi AS Romassa palloillut Rudi Völler maalailee nyt Marseillen riveissä. Jari Litmastakaan ei enää tarvitse lisätä Ajaxiin, hän on jopa avauskokoonpanossa! Toissakauden mestarijoukkueet ovat saaneet tehdä tilaa viime kauden mestareille ja uusia Euroopan maita on muistettu maajoukkueillansa.

Mestareiden Cup on muokattu nykykäytännön mukaiseksi ja pääsylipusta MM-kisoihin on mahdollisuus kamppailla kuudessa Euroopan karsintalohkossa.

Nämä päivitykset eivät vielä oikeuta jatko-osaa. Sen tekevät otteluosuuden muutokset, joiden vuoksi koko uusi versio onkin tehty. Originaali Sensi Soccer oli melkoista ideaalipalloilua, mutta v1.1:ssä rumista tempuista seuraa asianmukaiset rangaistukset ottelukieltoja myöten. Uusi takaisinsyöttösääntö, joka kieltää maalivahdin ottamasta käsiinsä oman pelaajan syöttöä, pätee nyt myös pikselipalloilussa. Tämän johdosta maalivahtiakin voi ohjata kuin kenttäpelaajaa.

Suurin ja näkyvin uudistus koskee niin ikään maalivahtipeliä, joka rehellisesti sanottuna oli Sensi Soccerin ainoa huono puoli. Jos molari ei imaissut, kimmahti pallo takaisin kentälle maalin edustalla kärkkyvän hyökkääjän ulottuville _ ja verkko heilahti. Nyt Schmeichel ja monet muut torjuvat niin kuin ammattiveskarin pitääkin. Jos pallo ei jää hanskoihin, ei se kimmahda suoraan vastustajan jalkoihin. Veskat torjuvat sivuille ja kohauttavat yleisöä uskomattomilla haamupelastuksilla. Keskityspallot joko poimitaan tai nyrkkeillään. V1.1:n esittämä maalivahtityöskentely on tietokonepeleissä ennennäkemätöntä ja uskomattoman realistista monitorin ruudulla.

Peliosuuden kohennukset tekevät Sensible Soccerin entistä pelattavammaksi, monipuolisemmaksi ja syvällisemmäksi. Se ei ole vain peli, vaan tietokoneelle siirrettyä jalkapalloa. Jos omistat Sensible Soccerin ja pidät siitä, menetät paljon, jos et v1.1:tä hanki. Jotkut teistä valaisemattomista lampaista jättivät pelin ensimmäisellä kerralla väliin, mutta enää ei ole pienintäkään tekosyytä olla lisäämättä Sensi Socceria pelikokoelmiin. Ja auta armias, jos sinulla on piraattikopio: silloin soikoon Eino Grön ikuisesti korvissasi.

P. S. Jos luet tätä jälkikirjoitusta, et ole vielä kaupassa. Mene jo siitä!

V1.1:n tunnistaa kannessa olevasta hopeanvärisestä soikeasta tarrasta.

96