Sensible Soccer

Urheilupeli. Kunnon jalkapallopeleistä on ollut PC-koneilla pulaa. Kick Off on ollut melko lailla ainoa tarjokas ja sitäkin alkaa ikä vähitellen painaa. Sensible Softwaren uusi futispeli muistuttaa ulkoisesti kovasti Kick Offia, mutta pinnan alla on yllättävän monipuolinen peli.

Suomalaisia tietysti riemastuttaa se, että vuoden 1992 maajoukkue on mukana, samoin kuin kaikki muutkin eurooppalaiset maajoukkueet. Huomattavasti mielenkiintoisempaa pelata kun vastassa ei olekaan Englannin liiga vaan perinteiset suuret futismaat sekä vähän pienemmätkin, kuten Latvia tai Kreikka. Valittavana ovat ystävyysottelut, liiga ja cup. Joukkueiden määrän, vuodenajan, sään ja yksin- tai kaksinpelin voi määritellä.

Itse pelissä ei mitään ihmeellisiä temppuja olla tehty. Kuvakulma on suoraan ylhäältä ja pelaajat ovat pienehköjä. Hahmojen pienuus ei sikäli haittaa, että kentästä on mukavan suuri osa kerralla näkyvillä. Ohjaus toimii mallikkaasti ja syötöt, kuljetukset ja pukkaukset sujuvat luonnollisesti.

Laukauksen voimaa ja kierrettä on mahdollista ohjata tarvittaessa. Maalivahti on onneksi tietokoneen ohjauksessa, peli pyörii nimittäin sen verran vauhdikkaasti että pelaaja tuskin ehtisi palloja torjumaan. Valmentajan pallille joutuu istahtamaan kentällisten koostumuksen ja ryhmityksen suunnittelun ajaksi.

Grafiikassa, äänissä sekä etenkin futispelissä tärkeässä ruudunvierityksessä PC-versio ei pärjää Amiga-versiolle. Pelattavuus on silti varsin kohdallaan. Siisti ja hyvin toteutettu versio, jolle ei pahemmin ole kelvollisia kilpailijoita.

85