Serral voitti Starcratin maailmanmestaruuden

Joona "Serral" Sotala voitti Starcraft II:n maailmanmestaruuden Blizzconissa pelatussa lopputurnauksessa. Finaalissa kaatui Etelä-Korean Kim "Stats" Dae Yeob. Sotala on ensimmäinen ei-korealainen Starcraft-maailmanmestari, joten voittoa voi pitää historiallisena muidenkin kuin suomalaisten kannalta.

Finaaliottelussa Sotala voitti kartat 4-2-lukemin. Hetken finaali näytti ylivoimaiselta läpijuoksulta, sillä Sotala ehti johtaa jo lukemin 3-0 ennen kuin korealainen protos-pelaaja löysi lääkkeet Sotalan zerg-peliin. Sotala pelasi koko turnauksen todella tehokkaasti hiipien resurssisodassa jatkuvasti edelle. Ennen finaali hän oli hävinnyt koko turnauksessa vain yhden kartan maailman muita huippuja vastaan.

"En tiedä, mitä sanoa. Kun tulin tänne, en odotattanu voittoa. Se oli silti tavoitteeni. Tuntuu uskomattomalta. Minulta puuttui tämä pokaalikokoelmastani. Olen huippuonnellinen, että pääsin tekemään historiaa hankkiessani sen", Sotala sanoi voittohaastattelussa. 

Voitollaan Sotala tienasi 280 000 dollaria. Hän on tällä hetkellä lajissaan ylivoimainen, sillä Sotala on voittanut tämän vuoden kaikki suurturnaukset. Hän voitti kaikki WCS-karsintaturnaukset ja elokuussa pelatun GSL vs The World -turnauksen, jossa korealaistähdet ovat perinteisesti voittaneet maailman tähdet.

Pelit.fin Esports-blogia sponsoroi Jimm's