Shatter (PS3)

Juuri kun luulin, että Breakout-muurinmurtajakloonit on imetty kuiviin, saapuu Shatter: nokkela, näppärä ja uusia ideoita esittävä Breakout-versio. Avaruusteemoja lypsävä Shatter virittelee tuttua iske pallo mailalla muuriin -sapluunaa painovoimalla ja lennokkaan räiskintäpelimäisillä pomovastustajilla.

Shatter-maila lähettää gravitaatio- tai antigravitaatioaaltoja, jotka vaikuttavat palloon ja irrallisena leijuviin muurinpalasiin. Voimakkaiden painovoima-aaltojen ohjaama pallo ei välttämättä ota pitkään aikaan kimmokkeita mailasta. Hajonneesta tiilestä jää lillumaan energiasirpaleita, joiden imaiseminen lataa murskajaisia nopeuttavan shatter storm -tykin latinkia.

Perustiilien ohella kentillä on kiinnikepalikoita ja tiettyyn suuntaan työntäviä gravitaatiolaitteita, joita käytetään hyökkääviin tiilimuodostelmiin. Jos mailaan osuu jotain, se kimpoaa hetkeksi pois pelistä. Kun monipuoliset kentät yhdistetään vaihtelevasti käyttäytyviin pomovihollisiin, joita jekutetaan painovoimalla, Shatterista jää miellyttävän tuore maku.

Siinä vaiheessa, kun pallon lentoradan hienosäätö gravitaatiolla iskostuu selkäytimeen, Shatter muuttuu suhteellisen helpoksi. Kenttiä on paljon, mutta ne eivät mainittavasti vaikeudu. Vaikeustaso latistuu lisäelämätasoituksen takia: elämiä tipahtelee sitä enemmän, mitä vähemmän niitä on plakkarissa. Nätisti kromattu Shatter on casual-helppoudestaan huolimatta mielenkiintoinen tapaus, sillä painovoimasysteemi toimii erittäin hyvin.

82