Shogun: Total War [5]

Totaalisessa Sodassa pärjää hyvin yhdellä ryhmällä soturimunkkeja, ja jos haluaa, tukijoukoiksi voi laittaa jousimiehiä tai musketöörejä. Näin ollen kannattaa pelata Morilla, koska ne saavat soturimunkkeja halvemmalla. Alussa kannattaa tehdä liitto kaikkien kanssa ja tyytyä pelkkään puolustukseen, jos joku hyökkää. Kun on saanut vähän joukkoja kasaan, voi alkaa hyökätä vihreiden ja kapinallisten alueelle. Sen jälkeen aloita hyökkäys myös vaaleansinisten maille.

Kannattaa myös rakentaa satamia, koska ne mahdollistavat liikkumisen vaikka toiselle puolelle karttaa (kohdemaakunnan täytyy kuitenkin olla omassa omistuksessasi). Yleensä sen jälkeen kun vihreät on tuhottu, etkä ole kenenkään kanssa sodassa, joku julistaa sinulle sodan tunkeutumalla maillesi. Tässäkin vaiheessa kannattaa kerätä joukkoja ja hyökätä vasta sitten, kun sinulla on täysi armeija soturimunkkeja.

Muista, että ryhmiä pystyy yhdistelemään: jos sinulla on kaksi 30 soturimunkin ryhmää, vedä toinen niistä toisen päälle niin ne yhdistyvät. Tämä toimii tietysti kaikilla joukoilla paitsi Daimyolla. Jos Daimyo kuolee taistelussa, jäljelle jääneistä yksiköistä tulee tavallisia Heavy Cavalry -joukkoja.

Lopuksi korjaus Shogunin arvosteluun: yksikköjen taisteluun saapumisjärjestykseen voi vaikuttaa. Joukot nimittäin saapuvat taisteluun siinä järjestyksessä, kun ne laittaa vihollisen maakuntaan.

Lisää aiheesta