SimCity 2000 Scenarios Volume 1: Great Disasters – Katastrofeja kerrakseen

SimCity 2000:n ensimmäinen lisälevyke Scenarios Volume 1: Great Disasters lisää erilaisten onnettomuusskenaarioiden määrää kymmenellä. Mukana on sekä enemmän että vähemmän kuviteltuja kauhuja Amerikan mantereella.

San Francisco joutuu maanjäristyksen ja sitä kautta tulipalojen kouriin. UFO laskeutuu Atlantaan, Portlandissa purkautuu tulivuori. Silicon Valleyssa sattuu pikku hassi ja ihan muualle tarkoitettu uusi innovaatio nimeltä mikroaaltosäde iskeekin omaan kaupunkiin. Washington D.C:ssä on mellakoita, Manhattanilla ydinvoimalaonnettomuus, Davenportissa tulvii, Chicago saastuu, Malibu palaa ja Homesteadiin, Floridaan iskee hurrikaani.

Siinäpä sitä on kaupunginjohtajalle haastetta kerrakseen. Vielä kun ottaa huomioon, että kaupunki on pelastettava, rakennettava uudestaan ja saatava asukasluku samalla tasolle kuin ennen onnettomuutta vain viidessä vuodessa, tehtävät ovat kieltämättä aika epätoivoisia.

Vaikeutta lisää vielä se, että miltei jokaisesta onnettomuudesta on seurauksena valtavat tulipalot. Käytettävissä on kuitenkin lähes aina vain neljä paloasemaa (saahan niitä toki rakennettua lisää, mutta silti) ja muutamalla palotornilla ydinonnettomuuden jälkiä on aika epätoivoista korjata. Minä sitä paitsi inhoan isoja tulipaloja, en yksinkertaisesti osaa sammuttaa niitä. (Tiedän, tiedän, raivaa syttyvä pois jne).

Tulvat taas ovat siitä hauskoja, että jolleivat ne hukuta kaikkea alleen, niiden taltuttaminen vaatii maan nostamista. Se taas tehokkaasti tuhoaa loputkin rakennukset.

Suoraan sanottuna minusta SimCity on parhaimmillaan silloin, kun alkaa rakentaa ihka omaa kaupunkiaan tyhjästä ja saa sen kukoistamaan. Jonkun muun rakentamaan kaupunkiin on hankala "päästä sisälle", eikä sen pelastaminen motivoi tarpeeksi ainakaan minua. Aivan toista on se, että Tuijala kasvaa, kukoistaa ja voi erittäin hyvin pieniä lento-onnettomuuksia lukuunottamatta. Kunnes ydinvoimala räjähtää...

80