Sin Expansion Pack: Wages of Sin – Synninpäästö

Vaikka mutanttimaakari Elexis Sinclair katosikin jatko-osia odottamaan Sinin lopussa, ei urhean ja kirkasotsaisen sankarimme John Bladen kotikaupunki Freeport ole vieläkään rauhoittunut.

Mafiapomo Gianni Manero on päättänyt Elexisin kehittämällä U4-huumeella tuotettujen mutanttiensa avulla ottaa koko kaupungin hallintaansa. Kuten arvata saattaa, vain John Blade ja tämän uskollinen apuri, hakkeri J.C., voivat pelastaa päivän ja ampua siinä sivussa muutaman korttelillisen verran väkeä ruumishuoneelle.

Tahdo en viemäriin

Kuten tapana on, Sinin lisälevyn suunnittelu on annettu tekijäporukka Ritualin ulkopuoliselle tiimille, tällä kertaa sellaiselle tuntemattomuudelle kuin 2015. Ja hyvä näin, sillä 2015 on suoriutunut tehtävästään huomattavasti Ritualia paremmin. Paitsi, että Wages of Sinin kenttädesign on, jos ei nyt erinomaista, niin ainakin suurimman osan aikaa erittäin hyvää, myös sen juoni säilyttää hyvin kiinnostuksensa kun sitä ei ole keinotekoisesti pitkitty loputtomiin.

Sen sijaan, että pelaaja pakotettaisiin Sinin tyyliin seikkailemaan monta kymmentä tasoa täysin älyvapaissa ympäristöissä, kuten höpöhöpö-laboratorioissa, merenalaisissa luolissa, mutanttitehtaissa ja sellaisissa, Wages of Sinissä pelin toiminta on rajattu lähes pelkästään realistisiin kaupunkiaiheisiin. Tarjolla on muun muassa museoita, yökerhoja, kasinoita ja satamakortteleita _ tosin muutama vähemmän onnistunut kenttäkin on mukana, kuten alun tylsät ja sokkeloiset viemärilevelit.

Sinin pelirunkoon on Wages of Sinissä lisätty muutama uusi jippo, kuten mahdollisuus kiipeillä köysissä, tosin sitä on, kaupunkiympäristöstä johtuen, varsin rajoitetusti. Viholliskaartia on laajennettu Maneron mafiosoilla sekä _ huokaus _ muutamalla uudella mutantilla.

Lisälevyn uudet aseet ovat kaiken kaikkiaan varsin mukiinmeneviä, mutta yksi niistä on ylitse muiden, nimittäin liekinheitin. Lievästä alitehoisuudestaan huolimatta se on ehdottomasti hauskin ase koko pelissä. Myös ydinkäyttöinen massatuhoase IP36 on komean näköinen, joskin hiukan ideana kulunut.

Kukaan ei pidä vasikoista

Wages of Sinin uudet moninpelimuodot, joita en kyllä vielä ole päässyt kokeilemaan, kuulostavat poikkeuksellisen mielenkiintoisilta. Hoverbikeissä pelaajat ajavat kilpaa futuristisilla ja raskaasti aseistetuilla moottoripyörillä, pisteiden kertyessä sekä kanssakilpailijoiden telomisesta että nopeimmista kierrosajoista. Mob Rules Deathmatchissa taas yksi pelaaja on "vasikka", jota loput pelaajista yrittävät fragien toivossa nitistää.

Valitettavasti vain taitaa käydä niin, että kumpaakaan näistä ei juurikaan tulla internetissä näkemään, kun edes Sinin normaalillekaan moninpelille ei käytännössä ole servereitä.

Wages of Sin päivittää Sinin versioon 1.03, mikä poistaa suurimman osan, muttei kaikkia, pelin bugeista. Esimerkiksi hermoja ja monitoria rasittava näyttömoodien renkutus lataustaukojen aikana on yhä tallella.

83