Singstar Anthems (PS2) (nettiarvostelu) – Vapauta sisäinen rahakukkarosi

Singstar Anthems ei sisällä kansallislauluja, onneksi.

Singstar-karaokepelin perusidea ei muutu mihinkään. Sanoitukset rullaavat ruudun alaosassa ja kun vasemmalta lähestyvä sininen palkki värjää ne, on aika laulaa. Heti tekstin yläpuolella lekottelevat oikeaa äänenkorkeutta mallaavat palkit ja samoille seuduille ilmestyvät oman mahdollisesti vähän vähemmän oikean äänenkorkeuden ilmoittavat palkit.

Mitä paremmin laulaa sitä paremmat pisteet. Ennallaan on myös kolmiportainen vaikeustaso, josta helpoin on palkitsevin huonoille laulajille. Yksinpeli, kaksinpeli, duetto ja joukkuekisa ovat niin ikään tuttuja ominaisuuksia, samoin vapaan lauleskelun mahdollisuus kilpailuvietittömille. Videot ja musiikki ovat kaikki alkuperäisesityksiä kuten ennenkin.

Osa kappaleista on ilmiselviä valintoja anthems-kokoelmalle, jonka teemana on diivailu ja diivat. Ilman Whitney Houstonin I Wanna Dance With Somebodya ja Gloria Gaynorin I Will Survivea kokonaisuutta olisi vaikea kuvitella. Hieman yllättävämpiä valintoja ovat Scissor Sistersien Laura ja suorastaan joukkoon kuulumattoman nynnykkäbändi Bucks Fizzin Making Your Mind Up, olkoon vaikka kuinka Britannian Euroviisuvoittaja vuodelta 1981. Miesdiivailua edustavat erittäin ansiokkaasti Dead Or Aliven Pete Burns sekä kaikkien diivojen äiti Freddie Mercury Kuningattarensa kera.

Laulukokemus jää niukaksi sekä vähäisen kappalevalikoiman että oman laulutaidottomuuteni takia. Risoista ei kerta kaikkiaan irtoa lujaa ja korkealta -poljentoa, ei vaikka minkä rypistän. Ainoa vähänkään sinnepäin kokemus ovat matalaääniset miehet eli Pete Burns ja Scissor Sisters, joiden äänenkorkeudelle sentään yllän parhaina hetkinäni. Lisäksi biisivalikoima on jotenkin puolivillainen ja vaisu muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tai ehkä minä en vain ole räiskyvää anthems-tyyppiä, mene ja tiedä.

Singstarin perusta on yhä yhtä hyvä, nautittava ja jämäkkä kuin ennenkin, mutta laulunautinto jäi minulta saavuttamatta edellä mainittujen syitten takia. Sen takia myös matalat pisteet. Lähden nyt laulamaan rokkia ja jätän diivailut suosiolla väliin.

PS. Pete Burns on muuten nykyään entistäkin elähdyttävämpi näky, käykää vaikka katsomassa ellette muuten usko www.deadoralive.net.

60