Skies of Arcadia Legends (GameCube)

Arcadian maailman saloihin tutustuivat ensimmäisenä edesmenneen Sega Dreamcast -konsolin omistajat. Japanilaisen rooliseikkailun GameCubelle ilmestynyt Legends-painos virittää ja hioo alkuperäistä seikkailua kevyesti. Vinkeissä kerrotaan kuinka loppupään pomomonstereista ja muista pahiksista hankkiudutaan eroon.

Angulian kanssa tanssitaan The Dark Riftillä. Taistelun alkukierroksilla Angulia piileksii sitkeästi pyörteessä, jolloin tehokas osuminen on vaikeaa. Aloita tavalliseen tapaan incremillä. Angulia hyökkää yleensä ensimmäisellä ja kolmannella vuorolla. Keskitä iskusi samoille vuoroille, sillä muulloin Angulia könöttää suojaavassa pyörteessä. Kakkoskierroksen alussa voit joko vetäytyä tai pysyä paikallasi. Jää niille sijoillesi ja voit käyttää hurjaa moonstone cannonia. Kolmannella kierroksella Angulia jättää pyörteen ja hyökkää normaalisti. Nyt voit käyttää myös kakkostykkejä tehokkaasti, joten anna palaa. Koeta höykyttää Anguliaa mahdollisimman paljon ennen kuin se palaa takaisin pyörteeseen.

Tenkou-laiva päihitetään Yafutoman taivailla. Tenkou lentää korkealla ja väistää usein, joten kanuunat ampuvat lähinnä hutikuteja. Joudut turvautumaan taikuuteen ja torpedoihin. Muista ottaa torpedovirtuoosi Tikataka aktiiviseen remmiin mukaan. Jos torpedosaldo näyttää nollaa, taistelu kestää pitkään. Aloita yllättäen loitsimalla increm. Jos et voi käyttää moonstone cannonia, iske wevlenillä tai crystalenilla.

Joa ja Moa -parivaljakko hyökkää Dephinukselle Yafutoman yläpuolella. Molempien iskut tekevät noin 1200 pistettä vahinkoa, joten jos kohde on sama, hän luultavasti kuukahtaa. Tasoita tietä Enriquella ja viskaa justice shield -loitsu jokaisella vuorolla. Jos et käytä kilpeä, tarvitset Rislemiä. Focusoi muilla paitsi Enriquella. Käytä toisella kierroksella Vysen spesiaaleja ja incremusta. Jatkossa voit iskeä melko vapaasti. Vyse ja Finan wevlen ja crystalen purevat mukavan napakasti. Keskitä iskut yhteen vastustajaan kerrallaan ja kahakka ratkeaa siistimmin.

Tortigaria nuijitaan Kazai-vuorella ja tarvitset otteluun runsaasti spirittiä. Voit hoidella Tortigarin tavalliseen tyyliin tai prophecylla. Normaali taistelu kestää ikuisuuden, sillä Tortigar loitsii kaiken torjuvaa steelskin-teräsnahkaa jatkuvasti. Käytä aura of valoria tai focusoi jokaisella sankarilla kunnes spiritit ovat täynnä. Loitsi prophecy ja homma solahtaa kelkan ohi pulkkaan.

Muraji ja kolme solttua hoidellaan Delphinuksella. Muraji tukee sotilaita incremuksella ja hyökkäysloitsuilla. Vastustajilla ei ole kauheasti kestopisteitä, mutta ottelun jälkeen tulee kaksi laivakahakkaa, joten säästä taikapojoja silloin kuin mahdollista. Sakki tekee runsaasti counter stance -puolustusasentoja, joten loitsuja on pakko viskoa melko usein. Käytä runsaasti loitsuja ja taitoja, jotka osuvat kaikkiin vihollisiin kerralla. Finan punaiset loitsut, Aikan lambda burst ja omega psychlone kelpaavat mainiosti. Incremoi Vyse, sillä hänellä on vain tässä nujakassa melko turhia fyysisiä hyökkäyksiä.

Dracoa vastaan nujakoidaan Yafutoman ilmatilassa. Ottelu on puhdasta mättöä alusta loppuun: Muussaa Draco tai Draco muussaa sinut. Voit käyttää joka vuorolla moonstone cannonia ja vastustaja vastaa boostatulla draco cannonilla, joka rysäyttää noin 10 000 pojoa vahinkoa. Dracon perusiskut tekevät kipeää runsaan viiden tonnin edestä, joten ottelusta tulee tiukka. Loitsi increm ja focus, jotta saat moonstone cannonin nopeasti käyttöön. Ennen kuin niittaat Dracon, hoida parannukset, sillä heti taistelun jälkeen alkaa toinen rankka vääntö.

Blueheimiin törmätään Kazai-vuorta ympäröivällä taivaalla. Erittäin nopealla Blueheimilla on verta hyytävät 100 000 kestopistettä. Vikkelä lurjus väistää suurimman osan normaaleista hyökkäyksistä, joten taistelusta tulee taatusti pitkä koettelemus. Blueheimin phoenix ray ja blue lighting -hyökkäykset eivät ole hirmuisen voimakkaita. Niitä voi kuitenkin jysähtää niskaan neljä kipaletta vuorossa, joten vahinkoa voi tulla yli 25 000 pojoa kertaheitolla. Blueheimin pahin isku on tasapainoa horjuttava blue winds. Tilanne muistuttaa Cape Victoryn Augria-matsia, mutta käänteisenä. Jos hyökkäys osuu, Blueheim saa hurjan edun.

Tarvitset kahakassa runsaasti spirittiä, joten loitsi jälleen kerran increm ja focus. Torpedot ja Tikitakan operoimat kakkostykit purevat suhteellisen hyvin. Suojaudu toisella kierroksella ja paranna porukkaa, jos se on tarpeen. Kolmannella kierroksella voit käyttää ärjyä moonstone cannon -tykkiä, jos spirittiä löytyy tarpeeksi. Nokkela Blueheim saattaa blokata kanuunan ja minkä tahansa muun iskun milloin vain. Suojaudu rundin lopussa, sillä Blueheim iskee todennäköisesti vaarallisella blue windsillä. Kuukivikanuunaiskun jälkeen blue winds heilahtaa sankaripoppoon niskaan lähes aina.

Glaciassa kohdataan raskaasti runttaava Veltran. Hyökkäävän ryhmän jäsenten kokemustasojen on syytä roikkua viidenkymmenen paremmalla puolella. Veltran hyökkää tavallisella niitillä, death laserilla ja avalauncherilla. Tappajalaser todennäköisesti listii yhden sankarin kertalaakista, joten ota ryhmään ainakin Rislem. Risanin parannukset eivät ole tarpeeksi tehokkaita näin tiukassa saumassa. Rislem on käytännössä pakkovalinta, sillä avalauncher syytää likimain 1500 pojoa vahinkoa jokaisen hepun niskaan. Käytä joka vuorolla Enriquen justice shieldiä, joka keventää hieman tylyn rökityksen vaikutuksia. Hyökkää Vysen cutlass furylla ja pirates wrathilla. Focusoi Aikalla ja Finalla silloin kun he eivät ole parannustehtävissä. Taistelu saattaa kestää kauan, sillä henkiinherätystä ja kipeiden paikkojen parantelua tarvitaan runsaasti. Incremistä ja Finan pyrulenista on myös apua taistelun tiimellyksessä.

Nasse Nettailija

Lisää aiheesta

 • IL-2-käsikirja aloittelijoille ja vähän edistyneemmillekin

  Tiesitkö, että ilmojen valtias haluaa juuri Sinun sielusi löytävän totuuden? Tie taivaiden auvoon voi olla kivinen ja kynnys pelottavan korkea. Pelit-lehti ojentaa auttavan kätensä ja opastaa oikeaoppisiin palvontamenoihin. Kesäillassa surisevat nyt muutkin kuin hyttyset.

  IL-2 Sturmovik on…
 • World War 3: Black Gold

  Paina pelin aikana enter, kirjoita sen jälkeen PEACE ja paina taas enter, niin saat huijausmoodin päälle. Tämän jälkeen voit kirjoittaa seuraavat koodit samalla systeemillä, eli ensin enter, sitten koodi ja lopuksi vielä enter.
  MONEYFORNOTHING: lisää rahaa
  NOBELPRIZE1: kaikki tutkimus…
 • Star Wars: Galactic Battlegrounds

  Kirjoita seuraavat koodit pelin sisäiseen chattiruutuun ja paina enter. FORCEFOOD: 1000 ruokaa FORCEORE: 1000 malmia FORCECARBON: 1000 hiiltä FORCESIGHT: poistaa fog of warin FORCEBUILD: salamannopea rakennus ja tutkimus